latawiec chuck z barem

Forum dla początkujących
zendenman
Deska: nidecker

Post08 gru 2012, 15:28

Witam.

Dziś podjąłem pierwsze próby na latawcu Chuck II wiatr był zerowy ( prawie ) więc szału nie było. W zestawie miałem też bar ale nie rozumiem jednej rzeczy. Z opisu wynika że ściągając bar do siebie latawiec powinien wyhamować . Czyli odwrotnie niż w innych latawcach. Czy da się to odwrócić ? wolałbym jednak żeby było na odwrót. Chyba że nie jest to jakiś wielki problem przeskoczyć później na inny latawiec.

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post17 gru 2012, 23:11

zendenman pisze:Witam.

(...) Z opisu wynika że ściągając bar do siebie latawiec powinien wyhamować . Czyli odwrotnie niż w innych latawcach. Czy da się to odwrócić ? wolałbym jednak żeby było na odwrót. Chyba że nie jest to jakiś wielki problem przeskoczyć później na inny latawiec.

nie jest to problem, człowiek się lekko mota ale tylko przez chwilkę... :twisted:
Chuck II to otwartokomorowy fullpower, tak będzie działał bo tak został zrobiony, gdzieś na zaprzyjaźnionym forum(landkiting) widziałem przeróbkę tego latawca na depower, ale moim zdaniem nie warta skórka wyprawki, sporo zamieszania, trzeba kombinować z uzdą i bloczkami :hand: :hand:

Wróć do „Pierwsze Kroki”