Nauka freestyle

Forum dla początkujących
Janos

Post14 kwie 2013, 21:12

Zastanawialem sie czy tu napisac, ale w koncu sie zdecydowałem. Jestem tutaj nowy, wiec nie flekujcie ze cos zle sie zapytam. Mam nadzieje ze cos sie dowiem. 27 lat, dwa lata plywam i juz czas zrobic cos wiecej. :wink:

Jak dalej cisnac triki samemu, podgladać filmy w internecie, podpytywać się lepszych od siebie? A może są jakieś kursy żeby coś więcej zrobic? Znalazłem tutaj rozmowę o campach z zawodnikami, ale ceny ich są dla mnie za duże. Obozy na Helu gdy nie wieje to wyrzucanie pieniedzy. Nie stac mnie na tyle a chcialbym sprobowac freestale. Pływanie w jedna i druga strone mnie juz nudzi. Większosc z was pewnie sama dochodzila do skokow, czyli chyba trzeba isc ta droga? Moze powiecie jak bylo w waszym przypadku, to znajde dla siebie rozwiazanie.

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post14 kwie 2013, 22:09

Najlepiej kurs w dobrej szkole, gdzie instruktor opowie, pokaze, nagra video i omowi bledy... Jesli masz latawce "dla poczatkujacego", to najlepiej wymien na zestaw freestyle, bo niepotrzebnie sie przemeczysz i prawdopodobnie niewiele sie nauczysz. Zeby podchodzic do freestyle, musisz miec bardzo dobrze opanowane skoki i tricki w haku. Podstawa do trickow new school jest wybicie z krawedzi (a nie z latawca). Zacznij od railey unhooked itd.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2013, 22:41

kw92
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 53 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2013, 22:58

Powiedz już co potrafisz a powiemy ci którędy najlepiej iść dalej, no i jak dla mnie to najwięcej nauczyłem się nie dzięki instruktorom czy filmikom itp. itd. tylko poprzez wymianę doświadczeń z innymi pływającymi, tak że po 10min rozmowy masz nadmiar informacji/trików których próbujesz do końca pływania a i to jeszcze za mało by się nauczyć :thumbsup:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2013, 09:12

kw92 pisze:Powiedz już co potrafisz a powiemy ci którędy najlepiej iść dalej, no i jak dla mnie to najwięcej nauczyłem się nie dzięki instruktorom czy filmikom itp. itd. tylko poprzez wymianę doświadczeń z innymi pływającymi, tak że po 10min rozmowy masz nadmiar informacji/trików których próbujesz do końca pływania a i to jeszcze za mało by się nauczyć :thumbsup:

..zgadza się - a jak nie masz lepiej pływających kolegów - to i pół godziny z najlepszymi instruktorami w szkołach - powinno dać Ci tipów do szlifowania na tydzień
a te kilkadziesiąt , max 100 pln jużnie będą pieniedzmi wyrzuconymi w bloto.. gdu nie wieje..

peace

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2013, 11:39

Znajdź kogoś kto wytłumaczy Ci na spocie albo zagadaj do instruktorów. Więcej z tego będziesz miał niż z Youtube. To może pomóc, do wizualizacji ale to nie wszystko. Gadka z ludźmi i ich doświadczenia 100% lepsze. A najlepiej chyba pływać w grupie i się dopingować ;) Z campami nie wiem, musisz popytać o opinie.

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2013, 17:58

Janos pisze: 27 lat, dwa lata plywam i juz czas zrobic cos wiecej. :wink:

Cześć,

Właśnie dla takich osób jak Ty ruszyliśmy z "nowym" cyklem wyjazdów - http://www.kite.pl/archiwum/152-kitesurfing-pro-camp-z-lukasz-ceran-grecja-rodos-czerwiec-2013

Pozdrawiam,

Wróć do „Pierwsze Kroki”