Jak zrobić poprawnie Kiteloop transition ?

Forum dla początkujących
m3xicanSlut
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post06 wrz 2013, 12:48

Mam małą prośbę. Wybieram się niedługo na jakieś większe pływanie jak "warun pozwoli"...i chciałbym zacząć próby pierwszych zwrotów
Kiteloop Transition coś jak na wideo tutaj:

phpBB [video]

Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki, które mi pomogą zminimalizować ilość gleb.

czosnek
Deska: nobile
Latawiec: rrd
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 17 razy

Post06 wrz 2013, 13:25

wpierw zacznij od backroll transition :) jeśli już to masz opanowane to po prostu dodaj loopa , który da ci kopa na porządne odpłynięcie
wygląda na wideo trudniej niż w rzeczywistości jest :thumbsup: powodzenia

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2013, 13:33

Jadąc prawym halsem zacznij latawcem dość wysoko powiedzmy na godzinie 1. Z początku delikatnie ciągnij tylną rękę żeby nie przerzucić latawce przez powerzone. Raczej niech leci bliżej krawędzi okna wiatrowego. W tym samym momencie zacznij się obracać jak do backrola. Gdy poczujesz że kite przeszedł na godzinę powiedzmy 10-11 a ty lecisz w dół i w przeciwnym kireunku, zaciągnij mocno tylną rękę i dokończ kiteloop. Nie rób tego na za dużym wietrze bo pociagnie cię ostro w poziomie. Wybierz mały wiatr. Z początku szybciej się obróć. Zrób kl dopiero jak będziesz widział latawiec. Zaczniesz go kontrolować to będziesz go kręcił odwrócony plecami.

Jeśli to nie pomoże to najpierw zrób skok powiedzmy na prawym halsie. będąc w powietrzu zacznij przerzucać latawiec na godzinę 10 bez żadnych obrotów ciałem. Gdy będziesz spadał i lekko pociagnie cię w stronę latawca a latawiec będzie już gdzieś koło godziny 10-11 zaciągnij tylną rękę.

mi tak się to udaje. może pomoże

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2013, 09:53

i pod żadnym pozorem nie przerywaj kręcenia kiteloopa jak już zacząłeś. Tym bardziej, że transition robi się często przy brzegu a tam płytko. Do tej pory pamiętam jak boli spotkanie z 10cm wodą...

Wróć do „Pierwsze Kroki”