Konfiguracja BEST Bularoo 13m

Forum dla początkujących
hnd1
Deska: Nobile
Latawiec: Blade Fat Lady17 Naish Park 12

Post11 lip 2014, 13:57

Witam, mam prośbę czy ktoś mi wyjaśni dokładnie jak ustawić latawiec by wszystko grało i kiedy należy je zmieniać oraz jakie mają właściwości???
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oraz jak ta część ię fachowo nazywa bym mógł sobie dokupić w miarę możliwości
Obrazek

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post14 lip 2014, 22:10

Hej,

w moim dawnym poście masz trochę informacji n/t wkładek usztywniających -> viewtopic.php?f=3&t=32993

Co do ustawień to już niezbyt pomogę, bo latawiec miałem zbyt krótko... Nie podszedł mi z powodu zbyt częstego przelatywania za głowę i przepadania w zenicie, ale problem mógł leżeć w złym wytrymowaniu i ustawieniu uzdy - wtedy jeszcze mało wiedziałem na ten temat... Życzę Ci, żeby Twój model okazał się lepszy pod tym względem :)

Aaa - "koraliki" na końcach uzdy od linek sterujących są od dodawania/odejmowania mocy na etapie przygotowywania latawca na lądzie do pływania (na wodzie masz depower), ale niestety nie powiem Ci na którym supełku latawiec wychodzi "na zero", żebyś wiedział ile możesz mu mocy dodać/odjąć.

Pozdr

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post14 lip 2014, 22:46

boldek pisze:Aaa - "koraliki" na końcach uzdy od linek sterujących są od dodawania/odejmowania mocy […]ale niestety nie powiem Ci na którym supełku latawiec wychodzi "na zero"

generalnie - jeżeli z linkami w barze jest wszystko OK - dobrze lata tylko na dwóch środkowych, na trzecim od latawca ma więcej, na czwartym mniej mocy… pozostałe powodują już dziwne zachowanie latawca (zwłaszcza dwa skrajne)

Wróć do „Pierwsze Kroki”