Kamizelka i trapez

Forum dla początkujących
vitas
Deska: nobile
Latawiec: slingshot rally
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post14 sie 2014, 15:16

Witam! Czy trapez może być zapięty na kamizelce czy musi być odwrotnie? Dodam że jak mam założony trapez to nie mogę dopiąć kamizelki a jak ją uniosę i zapnę to ramiona kamizelki mocno odstają do góry.

JanuszD
Deska: TS/Hadlow/Spike
Latawiec: Rebel/Dyno/XR4
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 sie 2014, 16:23

vitas pisze:Witam! Czy trapez może być zapięty na kamizelce czy musi być odwrotnie? Dodam że jak mam założony trapez to nie mogę dopiąć kamizelki a jak ją uniosę i zapnę to ramiona kamizelki mocno odstają do góry.

Pytanie powazne czy zarcik przedweekendowy?
Biorac pod uwage, ze powazne jest... to tak, trapez zapina sie na kamizelke. Mozesz miec kamizelke na wake/wind, taka kamizelka moze miec wiecej elementow ochronnych i nie beda pasowac do trapezu. Kamizelki dedykowane do kita maja mniej tego i spokojnie sie to daje zgrac z trapezem.

Np kite:
http://www.ion-products.com/water/men/v ... ctor-vest/
Wake:
http://www.ion-products.com/water/men/v ... sion-vest/

vitas
Deska: nobile
Latawiec: slingshot rally
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post14 sie 2014, 21:09

Oczywiście pytanie poważne. Kamizelka jest raczej krótka ale podobną miałem na kursie tylko szerszą,ta ma jakieś wkładki po bokach i w pasie od środka pas z rzepem to jest model neil pride 5000

JanuszD
Deska: TS/Hadlow/Spike
Latawiec: Rebel/Dyno/XR4
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post18 sie 2014, 12:14

vitas pisze:Oczywiście pytanie poważne. Kamizelka jest raczej krótka ale podobną miałem na kursie tylko szerszą,ta ma jakieś wkładki po bokach i w pasie od środka pas z rzepem to jest model neil pride 5000

Ciezko po modelu cos wywnioskowac. Moze to byc nawet model do kite, ale np do niskiego trapezu. Jesli masz wkladki, ktore wchodza pod trapez to moim zdaniem to nie zagra. Jak chcesz to wrzuc foto jednego i drugiego to cos wiecej moze doradze.

Wróć do „Pierwsze Kroki”