kite f one bandit III na początek.?

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
ajdzi

Post20 kwie 2015, 10:08

Siemanko,
Tak jak w temacie chciałem do pytać, bo wiadomo jestem świeżak i jeszcze mleko pod nosem :D czy ten f one b3 10m przy 75kg w Irlandii pół. będzie dobrze się sprawował

Czy da mi dobry start tzn czy jest łatwy w obsłudze, nie za mały (czytałem ze 12m lepszy) czy ktoś mógłby mi coś o nim powiedzieć :wink:
From Mountain Thank You (czyt. Z góry dziekuje) :thumb:

Fordon
Deska: Best Armada, Naish Haze XL
Latawiec: Ozone Catalyst
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 42 razy

Post20 kwie 2015, 22:30

Moim zdaniem 11m :D Ale 10 i 12 tez styknie, zalezy jeszcze jaka decha i jak wieje. Ja plywalem na nim (a w zasadzie powinienem napisac, ze sie przeplynalem - byloby bardziej adekwatne) kilka razy i musze powiedziec, ze zle nie bylo. Moim zdaniem jest to zwyczajny, wporzadku, OK latawiec Freeride`owy, mozna na nim sie uczyc, mozna szlifowac umiejetnosci by wspiac sie szczebel wyzej, mozna na nim lajtowo-przyjemnosciowo plywac. Nie zrobil na mnie jakiegos oszalamiajacego wrazenia, ale na pewno nie mam tez zadnych zlych odczuc co do tego modelu. Teraz juz troche stary, bo najnowszy Bandit to osemka. Nie napisze, ze polecalbym go jakos szczegolnie, ale na pewno nie odradzalbym go, jezeli ktos zainteresowany. Ale to moje odczucie. A jest wiele osob, ktore bardzo chwali te latawce, wiec cos w tym musi byc. Podsumowujac: mysle, ze powinienes byc zadowolony. A najlepiej pozyczyc od kogos jak da rade i samemu sie karnac by zobaczyc jak sie akurat Tobie plywa.

Fordon

Post20 kwie 2015, 22:34

ajdzi pisze:From Mountain Thank You :thumb:

Mam nadzieje, ze to w formie zartu bylo, bo jak na powaznie to...
Załączniki
Facepalm.jpg
Facepalm.jpg (14.83 KiB) Przejrzano 2158 razy

Awatar użytkownika
ajdzi

Post23 kwie 2015, 13:04

Fordon pisze:
ajdzi pisze:From Mountain Thank You :thumb:

Mam nadzieje, ze to w formie zartu bylo, bo jak na powaznie to...

Ta to żarcik a co powiesz o tym http://m.ebay.co.uk/itm/261858174923?na ... ING_ACTIVE

Trochę zalatanych dziur jest ale dało by rade coś jeszcze po śmigać.?

Dzięki :)

Fordon

Post23 kwie 2015, 16:44

Patrzac na aukcje, zdjecia i opis, nie ma rewelacji, ale tez nie ma kompletnej tragedii. Co ja bym zrobil - odpuscil. Dlaczego - bo jest wiele, wiele innych lepszych ofert - zarowno w sensie aukcji jak i modeli do wyboru. Tu cos z pompka, tu z barem, tu wymienione zawory (nie wiadomo czy przez niego czy profesjonalnie czy amatorsko...), tu latki... jakos nie przekonal mnie opis.

A sam model nie jest zlym wyborem, choc tu tez uwazam, ze sa lepsze.

To taka moja lista latawcow Freeride ktore nadadza sie do nauki, na poczatek i na dalszy rozwoj umietnosci. Moim zdaniem kupjac jeden z tych modeli mozna dobrze, bez niespodzianek nauczyc sie, potem komfortowo i przyjemnie plywac jak i rozwijac sie dalej:

Airush DNA, Best Kahoona, Best TS, Cabrinha Crossbow / Xbow, Cabrinha Switchblade, Cabrinha Vector, Cabrinha Radar(?), Naish Park, Naish Ride, North Evo, North Neo, North Rebel, Ozone Catalyst, RRD Passion, RRD Vision, Slingshot Rally, Slingshot RPM(?), Slingshot Z

Oczywiscie to nie kompletna lista, mozna tu jeszcze pare modeli dopisac - np. tego Bandita.

Wróć do „Pierwsze Kroki”