gregorg pisze:
Kolega Cap i March-in przekazali powieloną informację że twoje urządzenia to ,,amatorskie urządzenia kupione na allegro " jeżeli tak to nie powinno to być tajemnicą za ile ?
cape pisze:gregorg pisze:
Kolega Cap i March-in przekazali powieloną informację że twoje urządzenia to ,,amatorskie urządzenia kupione na allegro " jeżeli tak to nie powinno to być tajemnicą za ile ?
Nigdy i nigdzie tego nie napisałem. Pisałem natomiast, że SPOT nie jest urządzeniem kontatybilnym z system SAR, czyli nie można poprzez to urządzenie nadać mayday bezpośrednio odbieranego przez służby SAR. Takie urządzenia działają wyłącznie w systemie GMDSS.
Więcej tutaj
http://www.gmdss.republika.pl/
piter78 pisze:cape pisze:gregorg pisze:
Nigdy i nigdzie tego nie napisałem. Pisałem natomiast, że SPOT nie jest urządzeniem kontatybilnym z system SAR, czyli nie można poprzez to urządzenie nadać mayday bezpośrednio odbieranego przez służby SAR. Takie urządzenia działają wyłącznie w systemie GMDSS.
Więcej tutaj
http://www.gmdss.republika.pl/
cape,chodzi o całokształt twoich wypowiedzi na forum w wątkach związanych z tematem
co Cię obchodza szczegóły byłeś sposorem crossa?ratownikiem?a może dziennikarzem![]()
Janek cieszę się,że jesteś cały i zdrowy!
puchu__ pisze:Ja tam na kajcie dobrze nie pływam. Janka cenie za pasje i ciesze sie ze dalej bedzie robil to co kocha.
robi69 pisze:Czekamy na następny trip![]()
gregorg pisze:2) Przyłączam się do Smokie : wymień jakie posiadałeś główne urządzenia łączności ratowniczej.
- jaki model
- jaka rejestracja, homologacja, okres ważności itp.
- sposób aktywowania i przewidywany skutek
- gdzie nabyłeś
cape pisze:I stawiam dwa pytania
1/ Jakie wyposażenie sygnalizacji w niebezpieczeństwie miał Janek i jak je użył.
2/ Dlaczego wypuścił powietrze z latawca pozbawiając się możliwości startu, skoro taka miejscowa i czasowa flauta bardzo często na morzach południowych występuje. Czy startując z Egiptu, miał tego świadomość.
Ziomek. pisze:MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:"Szanowni koledzy,
przepraszam ale sprawa nie była w 100% przygotowana należycie. Wyciągnąłem wnioski i następny trip będzie przygotowany wzorcowo. Dziękuję wszystkim za udzieloną pomoc i mam nadzieję na współpracę w moich przyszłych przedsięwzięciach. Pozdrawiam,
..mnie nie musisz, choć za kolegę live wciąż niezmiennie się poczuwam![]()
..reszty "kolegów" nie potrzebuję rozumieć![]()
..nie czuję też potrzeby wdawać się w dysputę (choć TO zdanie jak mniemam skopiuję tu jeszcze nie raz)
POZDRAWIAM i cieszę się , żeś mimo wszystko cały fizycznie ..a psychicznie też sobie poradzisz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości