Film Kitesurfingowy LEKCJA PIERWSZA (nie Loty kontrolowane )

Hydepark, oraz posty usunięte z innych działów przez admina.

suburban kite
Deska: Czarna jak węgiel
Latawiec: Rhino 2005
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:12

Co innego jeszcze oferta połowę ceny za cos co istnieje lub oferta bezpieczna dla kursant a co innego oferta łamiąca totalnie rynek i będąca zagrożeniem dla zdrowia i życia kiteciarzy a Ja tutaj ten temat poruszam.... Może jakaś umowa by się przydała miedzy właścicielami szkółek, to przecież mały rynek, możemy paść przez to... Kursów przez zakupu grupowe poszło już ponad tysiąc... a rocznie szkoli się określona ilość osób ...

Tego jest o wiele, wiele więcej:

http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto ... sto/374884

400 sprzedanych :

http://www.groupon.pl/oferty/warszawa-e ... awa/326970
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 14:16 przez suburban kite, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bolec666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:15

o lol, za pol ceny jest git :lol: , to jak z kupieniem powypadkowego auta, spawanego z trzech za polowe ceny. Wyglada super - ale strach myslec co sie stanie przy dzwonie

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:28

elo, panowie...

nie za pół ceny, tylko za 25%!!! 50% kasy idzie do grupona/grupera za posrednictwo.
o ile pamietam, Ziomek liczył ile finalnie trafia do szkółki z takiego dilu.

no za takie coś, to jakości raczej nie będzie. może nie wprost, ale zmierza to szybko do 25 pln za 1/h.

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post09 cze 2011, 14:30

suburban kite pisze: Może jakaś umowa by się przydała miedzy właścicielami szkółek, to przecież mały rynek, możemy paść przez to...

No to teraz to juz pojechałeś ładnie po bandzie... Może po prostu przytocze tu pare punktów z broszury wydanej przez UOKiK: http://www.uokik.gov.pl/download.php?plik=1587

Zabronione są wszelkiego rodzaju antykonkurencyjne porozumienia przedsiębiorców.
Za zmowę może zostać uznane nie tylko porozumienie zawarte na piśmie, lecz również uzgodniona praktyka.
Porozumiewanie się co do cen jest praktyką sprzeczną z prawem.
Zmowy cenowe należą do najpoważniejszych i najsurowiej karanych przypadków naruszenia prawa konkurencji.
Za uczestnictwo w porozumieniu antykonkurencyjnym grożą kary finansowe sięgające 10 proc. ubiegłorocznego przychodu.
Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności za jego nieprzestrzeganie.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:33

przy tych ofertach to ryzyka nie ma - szkółka się moim zdaniem nie utrzyma przy działaniu na ofertach grupona. Tak więc po prostu upadną i problem z głowy. Gorzej gdy wszystkie szkółki zaczną obniżać ceny a tym samym standard obsługi żeby złapać setki wyszkolonych klientów - dla statystyki?

Kolega jak widzę w bardzo krótkim czasie złapał już 60 postów od 07.06 - niedościgniony do tej pory Ziomek powinien czuć się zagrożony... :lol:

suburban kite
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:35

dpacior pisze:
suburban kite pisze: Może jakaś umowa by się przydała miedzy właścicielami szkółek, to przecież mały rynek, możemy paść przez to...

No to teraz to juz pojechałeś ładnie po bandzie... Może po prostu przytocze tu pare punktów z broszury wydanej przez UOKiK: http://www.uokik.gov.pl/download.php?plik=1587

Zabronione są wszelkiego rodzaju antykonkurencyjne porozumienia przedsiębiorców.
Za zmowę może zostać uznane nie tylko porozumienie zawarte na piśmie, lecz również uzgodniona praktyka.
Porozumiewanie się co do cen jest praktyką sprzeczną z prawem.
Zmowy cenowe należą do najpoważniejszych i najsurowiej karanych przypadków naruszenia prawa konkurencji.
Za uczestnictwo w porozumieniu antykonkurencyjnym grożą kary finansowe sięgające 10 proc. ubiegłorocznego przychodu.
Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności za jego nieprzestrzeganie.

nie chodzi mi o zmowę cenową tylko o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa, jak ktoś nie przestrzega to go na czarną listę... Jeżeli ktoś prowadzi zajęcia i po 2 h ludzie robią bodydragi w 6 os grupach to łamie te zasady... dlatego pisałem że na forum powinien być podział id itd...

suburban kite
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 15:21

onzo pisze:przy tych ofertach to ryzyka nie ma - szkółka się moim zdaniem nie utrzyma przy działaniu na ofertach grupona. Tak więc po prostu upadną i problem z głowy. Gorzej gdy wszystkie szkółki zaczną obniżać ceny a tym samym standard obsługi żeby złapać setki wyszkolonych klientów - dla statystyki?

Kolega jak widzę w bardzo krótkim czasie złapał już 60 postów od 07.06 - niedościgniony do tej pory Ziomek powinien czuć się zagrożony... :lol:

Nie do końca umyślnie nadepnąłem na odcisk i wywołałem wojnę, trochę mi leżało na sercu przez te 10 lat parę tematów no i groupon przebrał miarkę więc się zalogowałem i dalej wiadomo co było - bezsensowna wojna na posty... :D oby tylko zakończyła sie sensownie ...

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 16:02

Kolego,

po "10 latach" wyskakujesz nagle jak filip z konopi wylewając swoje żale na forum "kiteciarzy" ;) a że to grupon czy gruper, a że to za tanio, a że to JAKAŚTAM MOLO szkółka z kosmosu, a że to tylko Ty bo byleś najpierwszy itd więc ja Ci powiem:

# zrób sobie swoja ofertę gropon i się nią ciesz
    # skończ ze spammowaniem forum bo jak dotąd dziwię się, że nie tylko nie usunięto Twoich postów ale, że nie usunięto Twojego konta W OGÓLE
    # wyjdź ze swojej NAJLEPSZEJ i NAJPROFESJONALNIEJSZEJ szkoły kite i przejedź się po cyplu obserwując co się przez te 10 lat zmieniło
    # dowiedz się CO TO JEST MOLO i KTO to MOLO prowadzi (KONKURENCJA: podstawowe informacje, które należy mieć prowadząc szkółkę) - podpowiem, że prowadzi je obiektywnie mówiąc jeden z NAJLEPSZYCH polskich instruktorów a przez wielu (w tym mnie) uznawanych za najlepszego, gość z zajawką, humorem, kontaktami a co najważniejsze z wiedzą i doświadczeniem, człowiek, który współpracował z NAJLEPSZYMI w branży (w tym miejscu mam nadzieję, ze dostanę zniżkę na alvaro pro czy xenona ;)) i choć mam kiepskie nastawienie do ofert grupowych (w tym do tej) to po Twoich postach sądząc i znając opinię oraz możliwości MOLO napiszę, że w/g mnie lepiej MOLO nauczy w 2h bodydragów niż Ty (gdzie dla mnie TY właśnie jesteś z kosmosu - szkoła z obietnicami bez pokrycia) IKO 1 w 12h

usiądź, pomyśl, przemyśl co napisałeś dotąd i zastanów się 12x (bo widzę, że w Twoim przypadku 2x to zbyt mało) zanim napiszesz następny post. Piszę to nie ze złośliwości - piszę to bo Twoimi wypowiedziami robisz SOBIE i SWOJEMU BIZNESOWI krzywdę...

ALOHA!

suburban kite
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 16:27

Lussik | EASY Surf Center pisze:Co do oferty GRUPERA to w tym co pisze suburbian jest ziarenko prawdy - wiadomo że nie w taki sposób trzeba to argumentować ale sprzedaż 2 godzinnego szkolenia w grupie 5-6 osobowej (!!) i oferowanie w ramach tego szkolenia teori, nauki sterowania komorowcem i body dragów jest nierealne...

Pozdr
Lussik

nic dodać nic ując

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 18:30

"suburban kite" schowaj się bo nudny jesteś, marudzisz jak byś miał trudne dni :|

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post09 cze 2011, 20:23

:clap: :clap: :clap: wywołanie burzy na forum przemyślenie sytuacji i zrozumienie ze nie jest to jednak taka dobra reklama a potem zmienienie większości postów na coś takiego :naughty: :naughty: :naughty:

suburban kite pisze:Przywitanie:

Chciałem się przywitać oficjalnie ze wszystkimi użytkownikami.
Cześć !!!
Mimo że jestem kite’ciarzem od początku istnienie tego sportu w Polsce. To nie udzielałem się na forum. Kiedyś miałem konto ale hasło zjadł pies ...

Sprostowanie:

Zarejestrowałem się wczoraj i po zalogowaniu rozpętałem zuchwałymi wypowiedziami małą wojnę pomiędzy osobami zaangażowanymi w Kite biznes. Chciałem za to przeprosić bo nie spodziewałem się że taka będzie reakcja na to co napisałem.

Dlaczego do tego doszło? :
Byłem zdenerwowany sytuacja która w tym roku ma miejsce na rynku kite usług. Mówię o portalach zakupów grupowych których oferty zagrażają bezpieczeństwu ludzi na wodzie.
Mam nadzieje że to sprostowanie i przeprosiny wystarczą tym którzy poczuli się urażeni.

Filmów nie wysyłam bo wysłałem wczoraj i okazało się że to reklama szkółki...
Wcześniejsze posty usunięte zostaną przez admina...
Jeszcze raz WITAAAJJJJCIIEEEEE i przepraszam za zamieszanie

suburban kite
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 20:26

sersciuch pisze::clap: :clap: :clap: wywołanie burzy na forum przemyślenie sytuacji i zrozumienie ze nie jest to jednak taka dobra reklama a potem zmienienie większości postów na coś takiego :naughty: :naughty: :naughty:

suburban kite pisze:Przywitanie:

Chciałem się przywitać oficjalnie ze wszystkimi użytkownikami.
Cześć !!!
Mimo że jestem kite’ciarzem od początku istnienie tego sportu w Polsce. To nie udzielałem się na forum. Kiedyś miałem konto ale hasło zjadł pies ...

Sprostowanie:

Zarejestrowałem się wczoraj i po zalogowaniu rozpętałem zuchwałymi wypowiedziami małą wojnę pomiędzy osobami zaangażowanymi w Kite biznes. Chciałem za to przeprosić bo nie spodziewałem się że taka będzie reakcja na to co napisałem.

Dlaczego do tego doszło? :
Byłem zdenerwowany sytuacja która w tym roku ma miejsce na rynku kite usług. Mówię o portalach zakupów grupowych których oferty zagrażają bezpieczeństwu ludzi na wodzie.
Mam nadzieje że to sprostowanie i przeprosiny wystarczą tym którzy poczuli się urażeni.

Filmów nie wysyłam bo wysłałem wczoraj i okazało się że to reklama szkółki...
Wcześniejsze posty usunięte zostaną przez admina...
Jeszcze raz WITAAAJJJJCIIEEEEE i przepraszam za zamieszanie

Dalsza kłutnia nie ma po prostu sensu bo odeszliśmy od faktów i zaczeo się Ja ty a ty tamto... więc sie wycofałem i przeprosiłem...

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post09 cze 2011, 21:19

A OK :lol:
Niezla beka.
Ja w PL nie mieszkam od dawna, a nawet bardzo dawna,
ale mam swiadomosc co to np MOLO, i...
nawet nie omieszkam tam zajrzec niebawem bo wiele dobrego
slyszalem... Oczywiscie sa tez inne szkolki i jest ich cala masa i kazda
posiada oferte wolnorynkowa, wiec twoja akcja troche malo zyciowa...
A ze w roznych szkolach rozni instruktorzy pracuja to tez oczywiste.
Osobiscie w zeszlym roku widzialem jedna ze szkolek w akcji w egipcie
z cala masa kursantow i zaledwie 3 "instruktorami" i zarzekalem sie ze jak
wroce do kraju to zrobie dym na forum, ale po powrocie zadalem sobie pytanie - po co ?
To co sie dzialo na wodzie z pewnoscia nie nazwal bym profesjonalnym szkoleniem,
o zaangazowaniu nie wspominajac plus kompletny brak profesjonalizmu a o samym poziomie
instruktorow nie wspomine !!! ...i co ? i kursanci byli zadowoleni :lol:
choc nie poplywali, a wialo i to rowno.

Pozdro...

Awatar użytkownika
nuttin
Deska: Joke 134
Latawiec: WH Smoke, Boss

Post09 cze 2011, 23:17

suburban kite kieruje się zasadą - nie ważne czy mówią o Tobie dobrze czy źle, ważne że mówią.
ogólnie reklama szkółki na kite forum, nie jest chyba najbardziej wygórowanym chwytem marketingowym.. Więcej tu osób, które już pływają i półwysep jak kieszeń znają.

Wróć do „Śmietnik”