21.11.2015 -HAMATA-7 dni/14 dni-Jovi Travel- cena 2179zł/os*

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
Krzysiek4

Post21 paź 2012, 14:23

Smutne, że nie wieje :wink: Ale.............. drobnym pocieszeniem pozostaje "gwarancja wiatru" ze strony biura podróży.
Tzn. biuro zwraca kasę za wyjazd jak nie wieje.!!!!! :lol: Czy może jestem w błędzie???

No doooobra. To tylko taki żart był.

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post21 paź 2012, 17:46

Tak Krzysztof jesteś w błedzie,równie dobrze mogę napisac ze dawałam gwarancje wiatru w zeszłym roku,bo jeden wpis o gwaracancji dotyczy tamtego roku na 1 wyjazd na podstawie prognozy krótkoterminowej.
Sa tu osoby na kf które byly kilkanascie razy w ciagu ostatnich lat w Hamacie i innych spotach Egiptu:Soma,Shams,Calimera,El Gouna,Ras Sudr i moga wypowiedziec sie najlepiej na ten temat prognozy.
Ja jako przedstawiciel biura podrózy,szkółki,mogę tylko potwierdzić, że jest to najlepsze wiatrowo miejsce w Egipcie .
Gdyby byly inne statystyki,prognozy nie byłoby tylu chętnych na wyjazdy do Hamaty.
Trafił Wam się poprostu slabszy tydzień,przykro mi..

Pozdrawiam Joanna
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 09:43 przez Nivea, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post21 paź 2012, 20:01

Nivea pisze:Pierwszy raz słysze o takich cenach za wake w kitevillage!
Co do wypożyczenia sprzętu każda baza na świecie ma swoj cennik-chyba normalne,że nie wypozyczają za darmo sprzetu wartego kilka tysięcy...
Jeżeli ktoś chciał pływać1 h,mogl skorzystać z naszych latawek zostawionych na testy.

i chwała jovi za to, tzn. za ten testowy sprzęt :)

zaproponowana cena za wake mocno przesadzona, zwazywszy ze przez brak wiatru stalismy sie "visitors-ami" - a jadnak za korzystanie z bazy placilismy pelna stawke dzienna.
co do wypozyczen, nie twierdze ze sprzet powinien byc za darmo ale w takich okolicznosciach powinna byc mozliwosc wypozyczenia "na godziny" i w rozsadnej cenie.

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post21 paź 2012, 20:18

Ja jako przedstawiciel biura podrózy,szkółki,mogę tylko potwierdzić, że jest to najlepsze wiatrowo miejsce w Egipcie .

ooo to ciekawe stwierdzenie :lol:

Rozumiem że Jovi Pro ma stacje meteo w każdym miejscu w Egipcie i dane z kilku(nastu) lat i w ten oto sposób Hamata stała się numerem 1 w rankingu ? :)

Gdyby bylo inaczej nie byłoby tylu chętnych na wyjazdy do Hamaty

Zgodnie z tą teorią Półwysep Helski statystykami powinien dorównać Brazylii ;)

Pozdr
Lussik

kominluk
Postawił piwka: 1 raz

Post21 paź 2012, 21:13

Dokładnie 100 Euro za 1h na swojej desce.

Nivea pisze:Co do wypożyczenia sprzętu każda baza na świecie ma swoj cennik-chyba normalne,że nie wypozyczają za darmo sprzetu wartego kilka tysięcy...

60 Euro za dzień + ubezpieczenie. Przy czym "dzień" to zazwyczaj 2-3h wiatru 9-12 węzłów.

Nivea pisze:Jeżeli ktoś chciał pływać1 h,mogl skorzystać z naszych latawek zostawionych na testy.

To prawda można przetestować sprzęt przez 1h. Informację taką otrzymaliśmy 2 dni temu przez forum dzięki Pani Joannie za co jesteśmy wdzięczni.
Niestety w bazie bez zapytania o taką możliwość się tego nie dowiecie.

Nivea pisze:Co do pogody,prognozy-chyba nikt na to nie ma wpływu,rzeczywiscie pechowy tydzień mieliście...
wczoraj i dziś pada deszcz w Hamacie,brak pradu,i zalana baza i camp...

Niby rzecz oczywista jednak Jovi jeszcze w 2011r. ją gwarantował mimo, iż wątek dotyczy roku 2012.

Nivea pisze:Trafił Wam się poprostu slabszy tydzień.

Obecny niczym nie odbiega od wcześniejszego poza tym że zaczęło padać.

Podsumowując. Nie mam żalu do właściciela bazy o ceny, czy do biura o pogodę gwarancja której minęła w zeszłym roku. Oczekuję jedynie rzetelnej, prawdziwej i pełnej informacji.

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Kontaktowanie:

Post21 paź 2012, 21:40

To tylko chyba u nas możliwe zażalenie na brak wiatru i za małe kity w plecaku :D :D

Awatar użytkownika
aga.kite
Latawiec: Slingshot Rally
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post21 paź 2012, 22:15

Lubię to!
IQM1 pisze:To tylko chyba u nas możliwe zażalenie na brak wiatru i za małe kity w plecaku :D :D

Nivea

Post21 paź 2012, 22:29

Lussik | EASY Surf Center pisze:

Rozumiem że Jovi Pro ma stacje meteo w każdym miejscu w Egipcie i dane z kilku(nastu) lat i w ten oto sposób Hamata stała się numerem 1 w rankingu ? :)

Pozdr
Lussik

Lussik ja pisze na podstawie swojego biura,naszej szkólki i szkólek ktore lataja do Hamaty ,tak składa sie ze jest numer 1 w Egipcie,czy Tobie sie podoba to stwierdzenie czy nie to nie jest moja ocena
Wybierz się choć raz i oceń sam,bo ogłaszasz Hamate,a jeszcze tam nie byłes .

A stacje meteo mamy taka jak Ty rowniez w El Gounie,wprawdzie nie w RSZ-a w sąsiedniej bazie
Zreszta instruktorzy egipscy RSZ byli teraz w Hamacie podczas pobytu naszych grup,wiec opowiedza jak było
Poza tym mam grupy w kitepower i surmotion-wiec na bieżąco informacje zarowno od bazy jak i klientów.

Co do Brazylii - wiatr pewny,ale cenowo nie dla każdego dostepny w porównaniu z wyjazdem do El Gouny czy Hamaty,
co wiecej takie wyjazdy wiadomo jaki touroperator organizuje,a Brazylia....w sumie ryzko wyłącznie klienta,ze chce leciec z biurem agencyjnym lub szkolka,która takiego wyjazdu w swietle prawa nie moze organizować,bo nie ma koncesji. :shock:
pzdr J
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 22:39 przez Nivea, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
aga.kite
Latawiec: Slingshot Rally
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post21 paź 2012, 23:19

Najlepiej Aśka dołącz do swojej oferte extra pakiet pt"wiatr gwarantowany"a o co chodzi?tyle ile dni ma wiac tyle wykupujesz.Klient zadowolony a jeszcze na tym zarobisz
pozdr
Nivea pisze:
Lussik | EASY Surf Center pisze:

Pozdr
Lussik

Lussik ja pisze na podstawie swojego biura,naszej szkólki i szkólek ktore lataja do Hamaty (kilkanaście z Plw),tak składa sie ze jest numer 1 w Egipcie,czy Tobie sie podoba to stwierdzenie czy nie :D to nie jest moja ocena
Wybierz się choć raz i oceń sam,bo ogłaszasz Hamate,a jeszcze tam nie byłes .
To co pisze o Hamcie,o ilości kajciarzy tam jeżdzacych to nie teoria a fakty

A stacje meteo :D mamy taka jak Ty rowniez w El Gounie,wprawdzie nie w RSZ-a w sąsiedniej bazie :D
Zreszta instruktorzy egipscy RSZ byli teraz w Hamacie podczas naszych grup,wiec sami troche opowiedzieć jak bylo
Poza tym mam grupy w kitepower i surmotion-wiec na bieżąco informacje zarowno od bazy jak i klientów.

Co do Brazylii - wiatr pewny,ale cenowo nie dla każdego dostepny w porównaniu z wyjazdem do El Gouny czy Hamaty,
co wiecej takie wyjazdy wiadomo jaki touroperator organizuje,a Brazylia....w sumie ryzko wyłącznie klienta,ze chce leciec z biurem agencyjnym lub szkolka,która takiego wyjazdu w swietle prawa nie moze organizować,bo nie ma koncesji. :shock:
pzdr J

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Kontaktowanie:

Post21 paź 2012, 23:28

Taki pakiet chętnie :thumbsup:

Nivea

Post21 paź 2012, 23:32

kominluk pisze:

Dokładnie 100 Euro za 1h na swojej desce.

Nivea pisze:Co do wypożyczenia sprzętu każda baza na świecie ma swoj cennik-chyba normalne,że nie wypozyczają za darmo sprzetu wartego kilka tysięcy...

60 Euro za dzień + ubezpieczenie. Przy czym "dzień" to zazwyczaj 2-3h wiatru 9-12 węzłów.

Nivea pisze:Jeżeli ktoś chciał pływać1 h,mogl skorzystać z naszych latawek zostawionych na testy.

To prawda można przetestować sprzęt przez 1h. Informację taką otrzymaliśmy 2 dni temu przez forum dzięki Pani Joannie za co jesteśmy wdzięczni.
Niestety w bazie bez zapytania o taką możliwość się tego nie dowiecie.

Nivea pisze:Co do pogody,prognozy-chyba nikt na to nie ma wpływu,rzeczywiscie pechowy tydzień mieliście...
wczoraj i dziś pada deszcz w Hamacie,brak pradu,i zalana baza i camp...

Niby rzecz oczywista jednak Jovi jeszcze w 2011r. ją gwarantował mimo, iż wątek dotyczy roku 2012.

Nivea pisze:Trafił Wam się poprostu slabszy tydzień.

Obecny niczym nie odbiega od wcześniejszego poza tym że zaczęło padać.

Podsumowując. Nie mam żalu do właściciela bazy o ceny, czy do biura o pogodę gwarancja której minęła w zeszłym roku. Oczekuję jedynie rzetelnej, prawdziwej i pełnej informacji.

o testach informowani byli wszyscy nasi klienci przed wyjazdem przez wszystkie tygodnie kiedy są grupy w Hamacie,

co do stawek w bazie za wake nie zgodze sie-nie ma takich cen!!!
dzisiaj rozmawiałam z Klausem Gerhardem ,nie wiem skad taka cena?
Poza tym rzetelnie informujemy klientow o wszystkim,odpowiadamy za zakupiony u nas wyjazd do Hamaty,

wiec nie bardzo rozumiem o co chodzi,ze wiatru nie było? ze deszcz wczoraji dzisiaj padał w egipcie ?
pzdr Joanna
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 18:44 przez Nivea, łącznie zmieniany 1 raz.

Nivea

Post21 paź 2012, 23:49

IQM1 pisze:To tylko chyba u nas możliwe zażalenie na brak wiatru i za małe kity w plecaku :D :D

niestety :doh:

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post21 paź 2012, 23:54

Nivea pisze:co do stawek w bazie za wake nie zgodze sie-nie ma takich cen!!!
dzisiaj rozmawiałam z Klausem Gerhardem ,nie wiem skad Pan wział te cene!

Asia, a ile w takim razie powinien kosztować wake ? Bo ja mam info z pierwszej reki o cenach jakie podałem wcześniej - 4 osoby po 15 minut czyli godzina za 80 euro (chyba taką a nie 100 eur dostaliśmy propozycję od Tomka, a może było po 25 eur na głowę - nie pamiętam...) a dodatkowo na 2 dni przed końcem imprezy, że można pożyczyć latawiec "na godziny" z bazy, za 20 eur/godz. co tez moim zdaniem jest dość zaporową ceną. Ja rozumiem, że każdy był wygłodniały wiatru, ale trochę to naciąganie, skoro za dzień jest 60 eur (powiedzmy 8 godzin).
A takie rozbieżności bardzo niekorzystnie wpływają na wizerunek, zwłaszcza kiedy ludzie są wkurzeni na warunki atmosferyczne :)

Lussik | EASY Surf Center
Latawiec: Gaastra
Dostał piwko: 27 razy

Post22 paź 2012, 10:45

Droga Niveo

Chyba nie za bardzo rozumiesz o czym piszesz:

Oceniasz Hamatę jako najlepsze wiatrowo miejsce w Egipcie:

Potem piszesz że to nie jest jednak Twoja ocena:

Lussik ja pisze na podstawie swojego biura,naszej szkólki i szkólek ktore lataja do Hamaty (kilkanaście z Plw),tak składa sie ze jest numer 1 w Egipcie,czy Tobie sie podoba to stwierdzenie czy nie to nie jest moja ocena

A mi chodzi po prostu o to, że na jakiej podstawie możesz oceniać że jest to najlepsze wiatrowo miejsce w Egipcie???

Idąc twoim tokiem rozumowania ja mogę napisać ze kemping Chałupy 6 jest najlepszy wiatrowo, bo przyjeżdża tam najwięcej osób... czy też Zakopane jest najlepszym kurortem zimowym w Polsce bo w weekendy na stokach są takie kolejki do wyciągu ponieważ..... ponieważ to na pewno najlepsze miejsce do uprawiania sportów zimowych w Europie, bo ilość ludzi o tym świadczy.

Twoje stwierdzenie że Hamata to najlepsze wiatrowo miejsce w Egipcie, czy też słynna gwarancja wiatrowa to nic innego jak wprowadzanie w błąd klientów, (całe szczęście Twoich ;) ) co widać jak się odbija w powyższych postach.

Swoją drogą też jestem ciekaw po czym wnioskujesz że Hamata to nr 1 w Egipcie? Bo twoje biuro sprzedaje tam więcej wyjazdów niż do El Gouny czy Soma Bay?

Moim zdaniem i na pewno nie tylko moim znacznie więcej kitesurferów znajdziesz w El Gounie, Soma czy Hurghadzie, co wynika chociażby z tego że jest tam znacznie większa baza hotelowa oraz więcej baz kitesurfingowych co umożliwia przylot większej ilości osób.

Nie twierdzę że Hamata jes BE, na pewno spot jest duży, hotel fajny i dodatkowo tani, co może przekładać się na większą sprzedaż, lecz wcale nie świadczy o tym że jest to miejsce numer uno.... ;)

Pozdrawiam
Lussik

Nivea

Post22 paź 2012, 11:32

Lussik oceniam na podstawie prognoz,opinii moich klientów,trenerów i szkólek, które tam jeżdzą,szkolą, zadowolenia z pływania oraz powrotów na ten spot przez kitesurferów.
Moje biuro sprzedaje taka sama ilośc wyjazdów do Soma Bay czy El Gouny jak i do Hamaty,a hotele w Hamacie nie sa tansze w porównaniu z powyższymi.
Wybierz się choć raz i wtedy sam ocenisz.Do Zakopanego mozna porównac raczej El Goune a nie Hamate.
Spot w Hamacie jest duży,bez rafy i rzadko zdarzaja się tak jak w zeszłym tygodniu anomalie pogodowe i brak wiatru.
Mozesz pisac ze Chałupy 6 czy El Gouna jest najlepsza,ale i tak wszystkie te informacje zweryfikuja kitesurferzy

Poza tym baza nie nalezy do mnie,więc nie mam potrzeby pisania i ściągania wyłącznie tam klientów;na takich samych zasadach pracuje z pozostałymi bazami w Egipcie czy na świecie.
Ty promujesz przede wszystkim RSZ z wiadomych względów.

Co do gwarancji wiatru nikt jej nie daje- i nigdzie, i Ty pownienieś wiedzieć o tym najlepiej jako instruktor,wiec daruj sobie takie sformuowania.
Klientów nie wprowadzam w błąd a informuje rzetelnie.

A propos rzetelnosci:
Ponawiam pytanie do Ciebie kto jest organizatorem wyjazdu do Brazylii,który oglaszasz na swojej stronie www ina kf?
Twoja oferta do Brazylii to nic innego jak wprowadzanie w błąd klientów.
czy biuro ma koncensje organizatora/touroperatora?

Pozdrawiam
Joanna
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 18:46 przez Nivea, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Oferty Biur Podróży”