Ras Sudr najlepsza oferta 4gwiazdkowy Green Resort 299eur/t

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
Kitesurfingvillage

Post27 sty 2013, 14:17

szed pisze:Chodzi mi o to, że sugerowanie się tym gdzie kto mieszka może być czasem złudne :wink:
A wracając do sedna jeśli ktoś kiedyś znajdzie miejsce gdzie wieje 365 dni w roku to niech da znać. Pomyślę o przeprowadzce tam :wink:

jeszcze kilka postów wstecz nie pomyślałabym że właśnie to napiszę, ale: tak, masz racje.
Ale również wiadomo, że z uwagi na położenie Ras Sudr, prawdopodobienstwo wiatru jest bardzo wysokie (no nie mogę napisać 100% bo nie zagwarantuję - wiem:P )

Awatar użytkownika
briku
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2013, 17:43

Kitesurfingvillage pisze:tego że wiatr jest obecny prawie zawsze również

Myślałem, że temat zamknięty, a Ty dalej swoje :naughty:

Kitesurfingvillage pisze:A dlaczego porównujesz Ras Sudr do Hamaty?

Nie porównuję niczego - napisałem jakie miałem doświadczenie akurat na tym spocie. A i jeden i drugi spot to Egipt. A Egipt zawsze będzie Egiptem i 365 dni w roku tam po prostu wiało nie będzie. I nikomu tego nie wmówisz.

Kitesurfingvillage pisze:Tego że reprezentuję najlepszą szkołę i największy spot w Egipcie jestem pewna

No to pasuje to skonfrontować z JoviTravel, którzy promują Hamatę, jako najlepszy i najwietrzniejszy spot w Egipcie. Albo z EasySurf/RSZ, bo oni promują El Gounę. Więc o takich "najlepszych" spotach w Egipcie już się naczytaliśmy na tym forum... A tak btw w Hamacie też nie ma rafy :)

Kitesurfingvillage pisze:Ja się wybieram na weekend majowy i jestem pewna że wiatr będę miała codziennie

Życzę Ci tego szczerze :thumbsup: Tak jak piszesz - będzie stacja meteo, kamera online, są prognozy, więc będziemy widzieć jak będzie na prawdę. Ale będzie chyba trochę głupio, jeśli jednak nie będziesz miała wiatru codziennie, bo jak sama piszesz w poście powyżej ("no nie mogę napisać 100% bo nie zagwarantuję") może być różnie - możesz mieć wiatr całą majówkę, możesz mieć pół, a możesz nie mieć w ogóle. Więc wg mnie rzucanie takimi odważnymi tezami jest ryzykowne.

Nie chce mi się już ciągnąć tego wątku, bo na prawdę życzę Ci dobrze i bardzo się cieszę, że jest kolejna możliwość pływania w Egipcie. I skoro masz tam jakiś biznes, to promuj go, tym bardziej, że do tego służy ten wątek. Ale tak jak napisał Szed - rób to rzetelnie, na Boga :)
Pozdro i peace :thumbsup:

Kitesurfingvillage

Post27 sty 2013, 18:40

Dziękuję :) I właśnie na stacje meteo i kamerki również czekam.

Tym wątkiem chciałam jedynie Was poinformować że w Ras Sudr otworzył się nowy spot - KItesurfingVillage (Mistral Kitespot został zamknięty), a nowym właścicielem Spotu wraz z "Creative Green Resort" jest teraz Włoch, który cały teren gruntownie wyremontował, zakupił nowy sprzęt, zatrudnił nową załogę i na początek proponuje bardzo przyzwoite ceny (299 EUR/tydzien - za takie pieniądze pobyt w 4**** gwiazdkowym hotelu jest w Polsce nie możliwy).
Mam nadzieje że kamerki "na żywo" sprawią, że w maju spotkamy się na miejscu ;)

Pozdrawiam, Diana

jano

Post28 sty 2013, 15:49

Ten kto był w Ras Sudr na pewno trzyma kciuki za powrót tego spotu na łono kitesurfingu, bo było już nietęgo.
Dajmy dziewczynie szansę bo widać że chce, a może i nawet będzie mogła.
Ci którzy byli kilkukrotnie w Ras Sudr albo też ci którzy od razu nie mieli szczęścia wiedzą, że z tym wiatrem różnie bywa. Tak samo jak z wielkością spotu która urosła chłopakom z Kitesurfing Village do 7km - bo jak ja byłem to jego wielkość wynosiła 1,5 - 2km (7km owszem ale po obwodzie :lol: (wielkość spotu można obliczyć z mapy Google). No i to nieszczęsne molo które po rozbudowie jest obok muru chińskiego druga budowlą widoczną z kosmosu i dzieli skutecznie lagunę na pół a pływa się na tej gorszej połowie bo zawietrznej. Również należy pamiętać, że przy odpływie w lagunie nie ma wody i trzeba walić z buta po piachu nad morze chyba ponad kilometr. Pozostałe dwie laguny nie są dla początkujących z powodu ich niewielkiego rozmiaru i głębokiej wody.Rafy to również nie ma chyba że liczymy niezliczoną ilość ostrych jak brzytwa kawałków starej rafy która pląta się po plaży gotowa na kontakt z latawcem przy lądowaniu, albo kawałki starej rafy która zalega jeszcze na obrzeżach spotu. No chyba że wyrosło nowe pokolenie arabów chętnych do pracy które wysprzątało z kamieni plażę na której lądujemy latawce.
Nie martwicie się Nowi adepci kitesurfingu - tak już bywa z tymi komercyjnymi opisami spotów. Przed Wami na pewno wspaniałe chwile w Ras Sudr, tylko nie dajcie się za bardzo oszołomić.
Ale się kurde rozmarzyłem... chciałbym już tam być!!!! TO NA PRAWDĘ ŚWIETNY SPOT.

garf83

Post30 sty 2013, 09:26

jano pisze:Ci którzy byli kilkukrotnie w Ras Sudr albo też ci którzy od razu nie mieli szczęścia wiedzą, że z tym wiatrem różnie bywa. Tak samo jak z wielkością spotu która urosła chłopakom z Kitesurfing Village do 7km - bo jak ja byłem to jego wielkość wynosiła 1,5 - 2km (7km owszem ale po obwodzie :lol: (wielkość spotu można obliczyć z mapy Google).

Nie tylko laguna urosla...

Z wiazku z szumem na forum wokol Kitesurfingvillage weszlam na strone gdzie mialo byc o atrakcjach jak nie wieje. No i jak sie okazuje, oprocz laguny uroslo tez centrum handlowe w Kairze, do ktorego mozna sie wybrac na wycieczke :doh: . Juz jest najwiekszym na swiecie. :lol:

Mam nadzieje, ze reszta informacji na stronie (prognozy, kamerka) bedzie blizsze prawdy. Bo na razie ktos kto tam nigdy nie byl (ja) ma tylko archiwum na windguru dla Ras Sudr i nie wyglada to kolorowo.

A kolejny tani spot na szybkie wypady z PL zawsze sie przyda.

Ker-mit
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post30 sty 2013, 10:44

Ludzie,
przestańcie łapać ludzi za słówka...
żeby wychwycić jakieś konkrety trzeba brnąć przez to wszystko.... :doh:

Diana,
nie zniechęcaj się, rób co do Ciebie należy - informuj o tym co się dzieje w temacie, co nowego,itp...
szkoda powera na tłumaczenia...
.. miejsce jest rewelacyjne...

PS. Jeśli już pojawią się konkretne oferty z transferami itp. -proszę o informacje ww.temacie
Okres: kwiecień/maj - wyjazd 2 tyg
Wylot: najlepiej GDA

powodzenia
Marcin

robi
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post30 sty 2013, 13:11

garf83 pisze:A kolejny tani spot na szybkie wypady z PL zawsze sie przyda.

Niestety nie jest to spot na "szybkie wypady z Pl" bo do czasu przelotu dochodzi transfer z lotniska do hotelu, który zajmuje około 4godz. (jak wszystko dobrze pójdzie).
Co do wiatru to różnie bywa - kiedyś w czerwcu miałem 1dzień wiatru na 6 dni na miejscu ale był też 2tygodniowy wyjazd z 12 dniami uczciwego wiatru.
Średnia z moich 4 wypadów do RasSudr to około 60% dni wietrznych także źle nie jest ale szału też nie ma.

Kitesurfingvillage

Post30 sty 2013, 20:44

Ker-mit pisze:Ludzie,
przestańcie łapać ludzi za słówka...
żeby wychwycić jakieś konkrety trzeba brnąć przez to wszystko.... :doh:

Diana,
nie zniechęcaj się, rób co do Ciebie należy - informuj o tym co się dzieje w temacie, co nowego,itp...
szkoda powera na tłumaczenia...
.. miejsce jest rewelacyjne...

PS. Jeśli już pojawią się konkretne oferty z transferami itp. -proszę o informacje ww.temacie
Okres: kwiecień/maj - wyjazd 2 tyg
Wylot: najlepiej GDA

powodzenia
Marcin

Dziękuję Ci bardzo za te słowa:) Czekam teraz na konkrety od tour operatora i dam znać a.s.a.p. :)

Kitesurfingvillage

Post30 sty 2013, 20:47

robi pisze:

Niestety nie jest to spot na "szybkie wypady z Pl" bo do czasu przelotu dochodzi transfer z lotniska do hotelu, który zajmuje około 4godz. (jak wszystko dobrze pójdzie).
Co do wiatru to różnie bywa - kiedyś w czerwcu miałem 1dzień wiatru na 6 dni na miejscu ale był też 2tygodniowy wyjazd z 12 dniami uczciwego wiatru.
Średnia z moich 4 wypadów do RasSudr to około 60% dni wietrznych także źle nie jest ale szału też nie ma.

Tak, masz racje w zależności od lotniska ( z Kairu jest bliżej), ale z Sharm trzeba liczyć około 4 godziny dojazdu - 300 km.

garf83

Post30 sty 2013, 23:48

robi pisze:

Nie mieszkam na Polwyspie, wiec dla mnie 4 godz lotu, 2 godz transferu plus 1-2 na obsuwy (w koncu to Egipt) to nadal "blisko". Wiadomo nie tak blisko jak np Praso. Plus cenowo Egipt prawie zawsze wychodzi dobrze. Wiec tylko czekac na dobra prognoze i dobre last'y.

robi
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post31 sty 2013, 13:08

garf83 pisze:Nie mieszkam na Polwyspie, wiec dla mnie 4 godz lotu, 2 godz transferu plus 1-2 na obsuwy (w koncu to Egipt) to nadal "blisko". Wiadomo nie tak blisko jak np Praso. Plus cenowo Egipt prawie zawsze wychodzi dobrze. Wiec tylko czekac na dobra prognoze i dobre last'y.

Ok, nieporozumienie polega na tym, że inaczej definiujemy słowo "blisko".
Dla mnie blisko jest np. Soma gdzie w pokoju hotelowym jestem w ciągu około 5 godzin od trzaśnięcia drzwiami samolotu.
W przypadku Ras Sudr jest to 9-10godzin.

garf83

Post31 sty 2013, 22:07

robi pisze:Ok, nieporozumienie polega na tym, że inaczej definiujemy słowo "blisko".
Dla mnie blisko jest np. Soma gdzie w pokoju hotelowym jestem w ciągu około 5 godzin od trzaśnięcia drzwiami samolotu.
W przypadku Ras Sudr jest to 9-10godzin.

No wiadomo, ze Soma "blizej" :).

Kitesurfingvillage

Post04 lut 2013, 13:25

Zapraszam do kontaktu z tour operatorem JoviTravel w celu rezerwacji terminów.

Kontakt:

Maciej Chrostowski
maciej@jovitravel.pl
-------------------------------------
tel: +48 22 618 22 72
tel: +48 22 355 01 74
fax: +48 22 355 01 78
http://www.jovipromanagement.pl
http://www.jovitravel.pl

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post05 lut 2013, 17:46

Nawiązaliśmy bardzo miłą współpracę z bazą Kitesurfing Village w Ras Sudr i mamy nadzieję, że wspólnie będziemy mogli
gościć Was już w najbliższej przyszłości :D

PAKIET 7 DNIOWY - w cenie:
- przelot
- wiza
- ubezpieczenie
- transfer z i na lotnisko
- zakwaterowanie /4**** Creative Green Resort/
- wyżywienie HB
- storage + rescue
- 1 piwko, lub inny napój alkoholowy dziennie

w zależności od terminu CENY OD: 2.250zł/os za tydzień w pokoju 2-osobowym

Odpowiedzi na częste pytania:

- transfer busikiem należącym do KitesurfingVillage, oczywiście z klimą, marka: Toyota :D
- bankomatu na spocie nie ma, ale jest w pobliżu
- dziecko poniżej 6go roku życia noclegi + wyżywienie gratis (transfer w obie strony 50Euro),
- drugie dziecko, lub dziecko do 12go roku życia zniżka 50% na noclegi i wyżywienie (transfer w obie strony 50Euro)
- WAKE - organizowany tylko w bezwietrzne dni (szczegóły wkrótce)
- płatność na spocie - TYLKO GOTÓWKA
- baza czynna od wschodu do zachodu słońca :thumbsup:
- oferta dla szkółek,klientów indywidualnych,pytaj o terminy i ceny w biurze

zapraszam Joanna
info:
joanna@jovitravel.pl
maciej@jovitravel.pl

Kitesurfingvillage

Post22 lut 2013, 11:19

FOTKI ośrodka i okolicy
Załączniki
DSC02594.JPG