1. latawiec Liquid Force, model M-80, 12 m z 2006 roku z torbą, pompką i barem i liszem i zapasowym spider inflation system.
2. taki sam latawiec, ale 16m i tylko z torbą.
C- shape, z 5 linką - łączy się z tubą główną w 3 miejscach więc w razie owinięcia kajta nie ma opcji żeby 5 linka przecięła latawkę w pół.
...takie mądre rozwiązanie

I w dodatku spider inflation system - pompujesz osobno - tubę główną, a potem wszystkie poprzeczne na raz.
....a w razie przebicia balona - dużo łatwiej znaleźć i naprawić....i taniej!
Bardzo fajny, z przyzwoitym dołem - dla mnie - 75 kg - ciągnie i ostrzy od 12 - 13 knotów.
Góra jak to c szejp, nie ma się co spodziewać super płynnej regulacji mocy w zakresie od 10 - 43,2 knt.... ale w większości warunków pływa się komfortowo, a im tych warunków będzie więcej.... no cóż, tutaj już liczyć będą się umiejętności...
Latawiec łatwy i przewidywalny. 12m mega szybka, za to 16m mega ciągnie

Idealny jeżeli ktoś zaczyna się uczyć.
Dla bardziej zaawansowanych - super konstrukcja na wave.
W zasadzie do tego LF go dedykuje...
Wstawanie banalne, ciągniesz za piątą linkę, latawiec przewraca się na plecy, a potem to już bar o 90 stopni i góra!
5 linka to też system bezpieczeństwa... przydatne zwłaszcza w świetle ostatnich wydarzeń....
... a że to 5 linka, nie ma opcji żeby latawiec przy liszowaniu zaczął nagle kręcić loopy - system bezpieczny i sprawdzony.
Zakładanie z powrotem - trywialne - więc nie trzeba schodzić na brzeg.
Bar jest najprostszą konstrukcją jaką kiedykolwiek widziałem...
...nie ma tu żadnego zbędnego elementu!!!
I wszystko sprawdza się znakomicie!!!
System bezpieczeństwa duży i czytelny.
...a sam latawiec zachowuje się bardzo stabilnie. I szybko reaguje.
Oto co pisze o nim dystrybutor...
http://www.liquidforce.com.pl/?a=latawce_2006_m80
...i ludzie z realkiteboarding też mieli o nim parę miłych słów do powiedzenia...
http://www.realkiteboarding.com/index.c ... em&id=1044
...i kilku moich kolegów, którzy się na nim przepłynęli też chętnie potwierdzi

Latawiec w stanie solidne 4 chociaż pewnie wiele osób by pisało, że super i igła. Ja powiem tylko, że nabywcy na pewno jeszcze spoooro posłuży. Kupiłem go w czerwcu 2007 jako nowy i pływałem weekendowo do początku września 2007.
W roku 2008 - kilka razy przed sezonem i weekendowo koniec czerwca/lipiec.
Od końca lipca nie pływam i na razie pływać nie będę... więc sprzedaję.
Na latawcu nikt się pływać nie uczył. Więc uderzenia o wodę ograniczone były do minimum...
Oczywiście nigdy nie naprawiany, żadnych dziurek, łatek, przetarć...
...nawet profilaktycznie nic nie było naklejane ani przeszywane.
Nie było potrzeby.
16 m kupiłem w tym roku ( 2008 ) jako w zasadzie nową. Tzn, latawiec leżał jako demo i od słońca troszkę - małe troszkę - wyblakła farba na jednym skrzydle.... ja pływałem na niej może 3 max 4 razy... więc to w zasadzie NÓWKA.
Oczywiście bar pasuje do obu.
CENA za komplet 1500.
ale mogę pogadać.

Latawiec do obejrzenia w trójmieście.
Czasami w weekendy też w Bydgoszczy.
kontakt 606913729.
Albo mejlowo - tedunio@autograf.pl
windrange:

kolory:
12 - nr.4
16 - nr. 2