Nowe Flysurfery 2005 w super cenach!

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2005, 13:23

Rookie2 – to najnowszy produkt Flysurfera.
Niewątpliwym atutem tego modelu jest jego cena:
2 m2 – 900 zł
4 m2 – 1200 zł
6 m2 – 1600 zł
9 m2 – 1900 zł
Obrazek

wszystkich zainteresowanych prosze o kontakt pod nr. 501 510 669

Gość

Post11 mar 2005, 14:40

Fajne te latawki. Ciekawe jak wypadają w porównaniu z Ozonami.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2005, 15:11

Rookiego 2 jeszcze nie testowaliśmy, ale dzięki uprzejmości Kamila udało mi się trochę polatać na Ozonku 12 w środę i porównać go z FS Extacy 10. Pierwsze wrażenia z takiego krókiego porównania to:

XTC 10 jest szybsze, łatwiej się odwraca (zapewne zaleta sztywnej konstrukcji), ma nieco większą tendencję do backstallu przy b. słabym wietrze (czyli opadania w lini wiatru).

Ozone 12 - posiada więcej mocy niż XTC 10 (w końcu to większy rozmiar) i tym samym większy ciąg do góry; nie zauważyłem backstallu, ale za to jest mniej stabilny w zenicie i zdecydowanie trudniej się odwraca. Posiada również większe siły na barze, czy wada czy zaleta - zależy co kto lubi.

Myślę, że adekwatny do Frenzy 12 będzie XTC 13, który podobno już jest dostępny u Airmana. Nie miałem jeszcze tego w rękach ale baaardzo jestem ciekaw. Testy mają być w sobotę czyli jutro - może się wybiorę :idea:

Jeżeli chodzi o Rookie 2 to jest to otwartokomorowy XTC; zapewne jest szybszy od XTC i posiada większy ciąg do góry właśnie ze względu na otwarte cele. Jak jednak wyszedłby w ostatecznym porównaniu z Ozonem - trzeba sprawdzić :!:

Wróć do „Latawce / Kite'y”