jedi1 pisze:kanap4 pisze:Linka puszczona przez bar...leash podczepiony do jednej linki.
To generalnie nie jest dobre podłączenie w RRD. Nawet nie jest nic o nim napisane w instrukcji
http://get.abcsurf.pl/RRD%202010/instrukcjaRRD.pdf pisze:Sposoby podpięcia leasha:
Leash'a możesz podłączyć w zależności od swoich umiejętności i stylu pływania .
1) (zdjęcie C) Początkujący/Szkółka - Podłącz leash do linki bezpieczeństwa bez przeprowadzania jej przez otwór w barze. Linka bezpieczeństwa podłączona jest do mniejszego metalowego kółka i jednej linki przedniej (zdjęcie B). To podłączenie w przypadku zerwania latawca pomoże całkowicie w 100% wytracić moc.
Uwaga: W tym ustawieniu można też przeprowadzać linkę bezpieczeństwa przez otwór w barze (zdjęcie D) w tym podłączeniu latawiec po zerwaniu również straci 100% mocy.
kanap4 pisze:Z tego co wiem to podczepianie leasha do chickena przydaje sie wlasnie do trikow unhooked.
Wiktorek pisze: Myślę o pozbyciu się leash'a, podczepieniu "piątej" linki do tego metalowego oczka w chicken loop'ie - tu trzeba skombinować dodatkową zrywkę. Po zerwaniu pierwszej zrywki (tej standardowej przy chicken loop'ie) latawiec i tak zostanie na haku.
Pinio pisze: musisz mieć sprawny system wypięcia się z całego sprzętu
Wiktorek pisze: ... tu trzeba skombinować dodatkową zrywkę.
Pinio pisze:wypierdzielona jest mała czarna kulka latawiec robi się materacykiem
Pinio pisze:im mniejszy latawiec tym kulka bliżej baru patent stary jak świat każdy to zna
Pinio pisze:Nie chce mi się tu rozpisywać mi wszystko działa mniej więcej tak
/linka bezpieczeństwa podpięta do jednej linki środkowej - mocy puszczona przez bar/
Pinio pisze:Ja najczęściej wypierdzielam linke bezpieczeństwa bo mi dynda
jak się coś dzieje to wypierdzielam całość działa na 101%
pozdrówka
Pinio pisze:A w sumie się wydało NRD jest do dupy i nic nie działa![]()
A Ci co na tym pływają w ogóle nie potrafią skakać najwyżej na świecie prawie 16m![]()
A jak staja na pudle to dlatego, że fajnie wyglądają w lycrach![]()
A ja mam wrażenie, że Wy Panowie ze dużo czasu spędzacie
A na KF zamiast na wodzie![]()
A sami nakręćcie film co Wam a nie działa![]()
A lbo zmieńcie sprzęt na inny jak taki niedobry i do dupy![]()
A loha
B jaknie będzie bo już
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości