WYPADEK ŚMIERTELNY - Zegrze 07.07.2007 Rafał

Wszystko o bezpieczeństwie - dział prowadzony przez BraCuru
pier
Kontaktowanie:

Post12 lip 2007, 17:44

(*) (*) (*)

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post12 lip 2007, 23:17

['] :cry:

MadDogOfHell

Post12 lip 2007, 23:48

Tu żona Rafała...piszę od sąsiada z jego konta.
Przede wszystkim informuje o pogrzebie:

18 lipca, godzina 13:00, msza w Malborku, ul. Kościelna - Kościół św. Józefa, dzielnica Kałdowo. Musicie się pytac gdzie to jest, każdy Was pokieruje. Ale jest to po drugiej stronie rzeki naprzeciw Zamku Malborskiego (ale jakis kawałek drogi).

Rzeczywiscie nie kupujcie kwiatów... Rafał życzyłby sobie na pewno szkolenia w temacie bezpieczeństwa, tak jak pisaliście, na pewno wystarczy modlitwa i światło świec....dla mnie może płonąc w świetle świec cały Malbork...to będą światła waszych myśli w jego kierunku...

Rafała życzeniem była kremacja i rozsypanie jego prochu na wietrze na zatoce...zawsze kochał wolność...uszanowałam decyzję jego Mamy że ciało będzie skremowane ale pochowane tradycyjnie koło jej miejsca życia, jego dzieciństwa i młodości. Niech będzie spełniona jej wola.

O wszystkim napiszę po pogrzebie. Bo jestem jeszcze nadal w szoku i z pękniętym sercem...Ale jedno wiem, że on tego nie chciał, nie był w stanie przewidzieć, i za to bardzo mnie przepraszał...bo prosiłam go dzień wcześniej by tego dnia nie jechał na kite'a. On powiedział, że to jest silniejsze od niego.

Kochani...ostatnią rzeczą jakiej Rafał by nie chciał, jest to abyście płakali, on był wesołym wspaniałym mężczyzną i na pewno wolałby, żebyście ze swojego życia i nawet najdrobniejszej chwili, czerpali radość i miłość.
Nic więcej.

do pożegnania Rafała.
Joanna

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2007, 00:19

Kochani...ostatnią rzeczą jakiej Rafał by nie chciał, jest to abyście płakali, on był wesołym wspaniałym mężczyzną i na pewno wolałby, żebyście ze swojego życia i nawet najdrobniejszej chwili, czerpali radość i miłość.

Jesteśmy myślami z Tobą!!!
W czasie modlitwy przekaż Rafałowi, że będziemy, za jego przykładem, czerpać jak najwięcej radości ze sportu, który on kochał!!! Że będziemy stosować zasady bezpieczeństwa i zdrowy rozsądek, a całą naszą zdobytą wiedzą i doświadczeniem dzielić się z innymi kajciarzami!!!
Nie znałem Rafała osobiście, dopiero uczę się kajta, lecz słysząc, jakim człowiekiem był, rozumiem co czujesz po Jego stracie!!! Łącząc się z tobą w bólu, życzę ci, abyś jak najszybciej odzyskała spokój ducha!!!

Krowas

Post13 lip 2007, 14:15

[*][*] :cry: :cry:
Najszczersze kondolencje dla rodziny i bliskich

Fred
Kontaktowanie:

Post14 lip 2007, 13:58

['][']['][']['][']['][']

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post17 lip 2007, 13:31

['][']['][']['][']['][']['][']['][']
Zatkało mnie.
Jestem zbyt młody, aby móc sobie wytłumaczyć taka tragedie.

Awatar użytkownika
nelke

Post17 lip 2007, 23:45

niech spoczywa w spokoju [']

Kubus

Post20 lip 2007, 13:51

Dlamnie najgorsze jest to że dzień wcześniej z nim gadałem :cry:
Niech spoczywa w pokoju :!: :!: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 22:15

mimo tego, iż od dawna nie pisze na forum systematycznie przeglądam;-(

treść powyższego postu jest tragiczna, ale przesiąknieta niesamowitą miłością...

chylę czoło, pogrążony w smutku :(

szczere kondolencje...

ZaŻenowany

Post20 lip 2007, 23:05

to co przeczytałem jest ... NIESAMOWITE.
pod każdym względem !
mam wypieki i wielką zadumę !

pedro

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 23:30

Wow! :cry: Robi wrażenie Twój emocjonalny opis stokrotko. Fatalnie, że tak się skończył ten lot Rafała. Fatalnie, że latał tamtego dnia bo wiało fatalnie. Pływałem akurat na łajbie od strony Zegrza pół. i prowadziłem egzamin na żeglarza cały czas obserwując chłopaków na kitach w Ryni. Wiało miejscami ponad 7B (wiatr za duży na egzamin) więc cały dzień plułem sobie w brodę, że nie mam ze sobą latawca ale coś mnie jednak powstrzymywało. Paskudny jakiś kłąb złowróżbnej energii wisiał wtedy nad Zegrzem. Niestety nie wszystkim udało się zakończyć ten dzień pomyślnie... Żadne wyrazy współczucia nie zmiejszą bólu po stracie najbliższych. Pozostaje nam jedynie wierzyć, że każdy z nas jeszcze przed narodzinami wybrał sobie datę śmierci. Rafał miał widać fantazję i swój niepowtarzalny styl. 7.7.7 Pozostaje nam jedynie zaakceptować to, że wiedział co robi a jeśli on sam nie wiedział, że wie - to jego dusza wiedziała co robi...
Asiu jeśli tylko cokolwiek mógłbym zrobić, żeby pomóc Ci poradzić sobie z tą ogromną stratą od strony psycho-duchowej (mam w tym duże doświadczenie jako tanatoterapeuta pracujący z umierającymi) to pisz lub dzwoń: ouma@o2.pl 503936695
+ pocieszająca lektura:
http://www.oum.fora.pl/pupu-w-krainie-z ... r-t69.html
Sebastian

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2007, 11:44

stokrotka

zbrakło mi tchu i słów !!!

Dlatego przytoczę tylko jeszcze raz słowa Jana Twardowskiego:
"Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą...!!!"

Dlatego pamiętajmy, moi drodzy, aby każdy dzień traktować, jak święto, jakby miał być to ostatni dzień naszego życia i mówmy, rozmawiajmy i dzielmy się codzień uczuciami z bliskimi nam osobami, żeby nie przyszło nam kiedyś powiedzieć: "...o Boże, odszedł!!! A chciałem mu jeszcze tyle powiedzieć...!!! :cry: :cry: :cry: "

stokrotka - bądź dzielna i dbaj o siebie i o WASZE nienarodzone jeszcze dziecko :thumbsup:

Awatar użytkownika
kolo
Deska: nobile, North (wave)
Latawiec: Cabrinha SB5-10m

Post21 lip 2007, 15:58

Zaduma i brak słów..

Awatar użytkownika
shefix
Kontaktowanie:

Post21 lip 2007, 16:05

stokrotka twoja postawa budzi respekt a Rafał był świetnym gościem jak czytałem twój tekst serce podeszło mi do gardła najszczersze kondolencje i wyrazy współczucia ['][']['][']['][']['][']['][']['][']
teraz Rafał będzie nieoficjalnym patronem naszego sportu smutno mi ze zdążyłem z nim porozmawiać tylko przez kilkadziesiąt minut

Wróć do „Bezpieczeństwo”