onzo pisze:Nie wiem czy jest to prawo w MPDM - wiem, że jest taka praktyka, a co ją definiuje to mnie już naprawdę mało obchodzi
No wlasnie i dochodzimy tu do tego ze KsPD ma szanse zostac prawem zwyczajowym...
onzo pisze:Nie wiem czy jest to prawo w MPDM - wiem, że jest taka praktyka, a co ją definiuje to mnie już naprawdę mało obchodzi
szreder1981 pisze:Witam Ponownie
Zostal poruszony temat kto ma pierwszenstwo przy wchodzeniu do wody czy wychodzeniu z niej. Uwazam ze nie ma to kompletnie znaczenia poniewaz plaze sa z reguly szerokie i moga sie na niej pomiescic obydwaj uzytkownicy, wszystko zalezy od kultury osobistej kitesurferow
szreder1981 pisze:
6. Zostal poruszony temat kto ma pierwszenstwo przy wchodzeniu do wody czy wychodzeniu z niej. Uwazam ze nie ma to kompletnie znaczenia poniewaz plaze sa z reguly szerokie i moga sie na niej pomiescic obydwaj uzytkownicy, wszystko zalezy od kultury osobistej kitesurferow oraz dobrej praktyki a raczej zwyklej Praktyki Kitesurfingowej.
szreder1981 pisze:6. Zostal poruszony temat kto ma pierwszenstwo przy wchodzeniu do wody czy wychodzeniu z niej. Uwazam ze nie ma to kompletnie znaczenia poniewaz plaze sa z reguly szerokie i moga sie na niej pomiescic obydwaj uzytkownicy, wszystko zalezy od kultury osobistej kitesurferow oraz dobrej praktyki a raczej zwyklej Praktyki Kitesurfingowej.
zielwandam pisze:No i teraz dalej jezeli uwazasz ze mamy bezsprzecznie stosowac sie do prawidel COLREG (MPDM) to jako jednostka napedzana wiatrem mamy pierwszenstwo przed wszelkimi jednostkami o napedzie mechanicznym...
Juz widze jak plyne w glowki Gdyni i wymuszam swe pierwszenstwo na statkach....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości