praca na pomocnika bosmana lub beach baya??

Poszukiwani instruktorzy, dam pracę, szukam pracy, kursy instruktorskie
adriansurf82
Deska: naish
Latawiec: north rino

Post07 kwie 2014, 02:49

Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy więc z góry przeproszę za być możne dla was banalne pytanie. Pływam na kite od niedawna i jest to dla mnie MEGA zajawka ale jestem samoukiem i nie mam wielu znajomych od KITE. Poszukuje pracy na lato najlepiej na półwyspie. Znalazłem pare ogłoszeń i chciałbym sie dowiedzieć na czym polega praca dla pomocnika bosmana lub beach boya? Z góry dziekuję i pozdrawiam :)

kiteigor
Deska: Naish Monarch
Latawiec: Naish Pivot LE
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post07 kwie 2014, 05:49

beach boy - startujesz, lądujesz latawce, patrzysz czy linki nie są poplątane przez, np. 2 bary, itd
pomocnik bosmana? - co to? Na okręt/statek chcesz iść?

:thumbsup:

Awatar użytkownika
Rigus
Deska: SU-2 ProS 3d
Latawiec: SLINGSHOT BEST OZONE
Postawił piwka: 49 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2014, 09:35

bossman - stanowisko na przystani, szkolce okreslajace zwyczajowo kogos kto odpowiada za wypozyczanie , naprawe i konserwacje sprzetu. Pomocnik co znaczy chyba nie musze tlumaczyc.
Znam paru instruktorow ,ktorzy zaczynali wlasnie od takich stanowisk.
Sam pracowalem nad woda sezonowo 5 lat. best time ever :thumbsup: . nie bedziesz zalowal .
Jedna uwaga. Pomysl o kwicie jak bedzie rozmawial z szefem . Pewnie bedzie to umowa zlecenie ale czasami rozne rzeczy sie dzieja na koniec sezonu wiec lepiej miec cos na papierze . Jak trafisz na kogos normalnego na pewno nie bedzie z tym problemu.
Powodzenia!

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post09 kwie 2014, 18:59

jeśli pływasz na poziomie np pierwszych prób Fristajlu to na moje jesteś gotowy na podjęcie pracy nawet jako instruktor. musisz tylko przejść okres szkoleniowy (najczęściej mało albo niepłatny) i jak sie wykażesz to po tygodniu pracujesz normalnie za pierwsza stawkę półwyspową czyli coś koło 25/30 zł za h. ja też jestem samoukiem a umiejętności, odpowiedzialność plus odpowiednie podejście (nie każdy sie nadaje) umożliwiły mi płatna prace od razu. jeżeli chodzi o prace pomocnika bosmana to hym... słabo nie da sie ukryć no chyba że nie chcesz zarabiac tylko mieć darmowy nocleg na półwyspie plus wbić do jakiejś fajnej szkoły to wtedy tak.

Wróć do „Praca dla Surfera”