Długośc linek baru 20` 24m naish smart loop 2008

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post06 sty 2009, 10:33

Może troszkę nieskładny ten temat ale nie wiedziałem jak go maipisc :oops:
Mam bar z 2006r do kita 5-cio linkowego naisha i nie pracuje mi on prawidłowo z moim Alliancem. Mam prośbę :arrow: Jeśli ktoś ma wiedzę ew. jakiś rysunek z długościami linek do baru smart loop z 2008 z jakim działa alliance ew. torch bardzo proszę o podpowiedź. Chodzi mi o długośc każdej z linek od drążka do latawca. Będę wdzięczny.

cyberdog1899

Post06 sty 2009, 19:47

Wszystkie równe, nie ma bata. Przy starym barze mogły się nośne troche rozciągnąć, wiec to sprawdź. Jeszcze 5ta może być za krótka. Odpal bez i zobaczysz. W niczym do latania nie jest w Torchu potrzebna (Alliance w zamyśle chyba tak samo), to sobie najwyżej przedłużysz.
Ale najlepsza rada - kup nowy bar! Jak z dwojga mam wybierać, wolę nowy bar (linki) i starszy latawiec, niż odwrotnie. Poza tem się nie oszukujmy Alliance jak Torch nigdy latał nie będzie 8)

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post12 sty 2009, 13:31

Alliance wymaga troche poprawienia trymowania. Zadzwoń do Maskiego (kite24.pl) oni z Wenzlem coś tam kombinowali z tymi aliansami bo inaczej nie chciały dobrze latać (środkowa linka).

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post12 sty 2009, 17:12

cyberdog1899 pisze:Wszystkie równe, nie ma bata. Przy starym barze mogły się nośne troche rozciągnąć, wiec to sprawdź. Jeszcze 5ta może być za krótka. Odpal bez i zobaczysz. W niczym do latania nie jest w Torchu potrzebna (Alliance w zamyśle chyba tak samo), to sobie najwyżej przedłużysz.
Ale najlepsza rada - kup nowy bar! Jak z dwojga mam wybierać, wolę nowy bar (linki) i starszy latawiec, niż odwrotnie. Poza tem się nie oszukujmy Alliance jak Torch nigdy latał nie będzie 8)

To nie prawda co mówisz,
5ta linka pomaga rzymać prawidłowy profil latawca

5ta linka powinna być tej samej długości co pozoste natomias długość tego kawałka od latawca co idzie powinna sięgać do linii którą wyznaczają końcówki tipów, bądź też pigtailsy do podłączania linek mocy jeśli takowe są (np torch)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”