Pompka Do Kita - Czuje Oporu Powietrza .

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Bugimean
Kontaktowanie:

Post12 mar 2012, 15:44

Witam

Pisze z zapytanierm.
Posiadam 3 pompki do kita (RRD, Naisha, No name) kazda z w/w pompek dmucha powietrze do latawca jałowo (a nie z siłą) tzn.
jesli zaczynam pompować latawiec to jakoś pompuje ale jesli poczuje opór powietrze z drugiej strony to od razu
przestaje do pompowywać. (nie wiem czy dobrze sie wyraziłem :) - mam nadziej że mnie rozumiecie).
Albo jak zatkam palcem wylot pompki i zaczniesz pompować to nie czujesz opóru?

Czy ktoś orientuje się jaka moze byc tego przyczyna ćzy kazda pompka jest do wyrzucenia czy da się je jakos naprawić ?.

Pozdrawiam i prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 15:54 przez Bugimean, łącznie zmieniany 2 razy.

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post12 mar 2012, 15:50

a jak zatkasz palcem wylot pompki i zaczniesz pompować to czujesz opór?
w jakim sensie przestaje pompować?

Rozkręć pompkę, sprawdź czy uszczeliki sie nie powywijały itp, itd, przesmaruj...

Bugimean
Kontaktowanie:

Post12 mar 2012, 15:56

TIKKO_aloha pisze:a jak zatkasz palcem wylot pompki i zaczniesz pompować to czujesz opór?
w jakim sensie przestaje pompować?

Rozkręć pompkę, sprawdź czy uszczeliki sie nie powywijały itp, itd, przesmaruj...

Czesć

Pompka przesmarowana i posiada wszystkie uszczelki - buuu ( bynajmniej ta jedna ktora sprawdzam :(.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post12 mar 2012, 21:12

...wstępnie wygląda to na zużycie, gumy tłoka[ najczęściej ściera się, starzeje, sztywnieje, etc], przez to zmniejsza się siła kompresji , ale mogą też być inne "cuda" :wink:

Nowe pompki dedykowane do kite'a kupisz już od 60zł, czasami trafi się marketową przyzwoitej jakości, ale na dłuższą metę raczej odradzam :roll: , generalnie w większości to plastikowy szajs :!:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”