Porównanie BARU Naish Smart Loop z barem North Scepter Prośb

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post23 kwie 2012, 13:38

Mam prośbę do posiadaczy obu barów
czy możecie zmierzyć długość linki depowera w jednym i drugim barze
i jeszcze jedno na jakiej długości rozpoczyna się rozwidlenie Y na linkach nośnych w obu barach?

Mam komplet Vegasow i zastanawiam się czy kupic inny bar
osobiscie bardziej lubie Naishowe bary i na takowych lataja teraz Vegasy, ale wiem też,
że w Vegasach liczy się dobry trym dlatego pytam czy jest duża różnica i jednak kupić
bar North

Dziękuje jeśli się komuś będzie chciało odpowiedzieć..

Aloha!

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post23 kwie 2012, 16:10

ja używam baru naish ss 2009 i 2010 do torchy 12, 14, 16 od rocznika 2005 do 2009 oraz obecnie do northa rebela 12 i 16 rocznik 2010 i 2011 jeden mam oryginalny 24m a drugi 20m + 7m przedłużone
różnicy w prowadzeniu latawek zbytniej nie zauważyłem a latałem też na oryginalnych barach. problem pojawia się z depowerowaniem latawki w momencie przeżaglowania - ciężko wyszarpnąć i zaciągnąć linkę z knagi w chikenlopie ale już zamówiłem bloczek northa i podmienie ten oryginalny ślizg naisha. może to pomoże. jedyne co trzeba zrobić zmieniając latawce z torcha na rebela to wydłużyć 5-tą linkę o ok 10cm ale w moich latawcach zamontowałem przedłużkę na przy latawcu.

na marginesie, żeby było jasne, to używam jednego baru do wszystkich latawek ponieważ mam je przerobione i ustawione pod własne upodobania. zmieniłem linki nośne na mocniejsze, poznane/ sprawdzone systemy bezpieczeństwa, zabezpieczenie linek przed otarciami w newralgicznych miejscach itp.

Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post23 kwie 2012, 19:20

Dziękuje kolego za Twój głos, czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?
Również uważam, że bar naish z knaga przy chickenloopie to porażka, ja używam starego trymera na taśme
Ktoś mógłby sprawdzić długości Y i depowera? :)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”