Bar rrd 2007 "przeciągnieta" sterówka

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
wiechu
Deska: Blade Deuce
Latawiec: LF Nirvana
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post05 mar 2015, 14:42

Dzisiaj podczas trymowania baru zauważyłem ciekawą rzecz - jedna ze sterówek przy barze (grubsza dyneema) została częściowo "przeciągnięta" przez otwór w którym była zamocowana. Miał ktoś taki problem z barem? Coś z tym robić? Bar jest nierozbieralny, więc nawet nie mam pomysłu jak miałbym to ewentualnie poprawić. Zastanawiam się, czy skoro już kawałek poleciała, to czy się kompletnie nie wyślizgnie... Póki co wyrównałem długości sterówek na supełkach.

Tak to wygląda na zdjęciach, linka wchodzi od góry do baru, jest na dole owinięta wokół baru i idzie z powrotem do góry, a zaklinowana jest na końcu supełkiem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu dla porównania druga strona.

Obrazek

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2015, 14:46

w 2008 była tam kulka i nie było opcji, żeby węzełek się przecisnął przez kulkę... najlepiej dla bezpieczeństwa weź to poprzecinaj i zrób nowe leading line-y z jakiejś mocnej dynemy czy spectry.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post13 mar 2015, 21:44

andrzejwodejszo pisze:w 2008 była tam kulka ...

Bar jest starszy był w np. HT1 2007 r. :idea:

wiechu
Deska: Blade Deuce
Latawiec: LF Nirvana
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post13 mar 2015, 21:54

Juz naprawione, obie strony baru zrobilem profilaktycznie, dolozylem pod supelki podkladki i nie ma juz szans zeby przeszlo. A bar jest od hyper :)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”