Witam mam problem z restartem z c4 z 2012r 8m. Mam tez inne c4 z 2010 10 oraz 13m i nie mają one problemow. Ciągniesz za linkę i się odwraca a jesli chodzi o 8 to totalnie nic nawet przy mocnym wietrze.... Zachowanie jak przy typowym C. Przemieszcza sie w prawo lub lewo ale za nic nie chce podnieść tipa. Pomyślałem o 5 lince do niego ale czy to ma sens?
poczekaj z tą 5 linką... coś jest nie tak po prostu ja też mam C4 z 12 roku i nie zauważyłem podobnych problemów (choć to 12m) 2012 ma zmienną geometrię uprzęży... może to ma wpływ na restart w porównaniu do 2010 roku
Zastanawia mnie to bo latawiec caly czas chce lecieć do przodu i za nic nie chce iść na wstecznym ale jest wytrymowany na rowno jak nie tak ze ma krotsze sterówki. Lata super i do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Głównie chodzi mi o 15 moze 12 knt i gdy spadnie krawędzią natarcia do wody przestawienie go na tip praktycznie graniczy z cudem. pomaga pociagniecie np prawej linki mocy i lewej sterówki wtedy idealnie sie wywija i odwaraca nawet przy 8 knt więc stąd pomysł na 5 linke.