Przeróbka - trapez z hakiem na slider

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
jakub666
Posty: 27
Rejestracja: 20 lip 2014, 12:53
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:
 
Post04 maja 2018, 02:01

hej,
czy ktoś podejmował się może przeróbki swojego trapezu z tradycyjnego haka na slider bar,
rozważam zrobienie slidera samemu lub np. zaadaptowanie gotowego slider baru np RideEngine,
był bym wdzięczny za podpowiedzi,
pozdro

andkite
Posty: 141
Rejestracja: 22 mar 2013, 14:07
Deska: Select
Latawiec: XR 4, GTS4
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
 
Post04 maja 2018, 07:32

Mam do sprzedania slider Da kina- hak na taśmie.

vIrek
Posty: 11
Rejestracja: 17 maja 2016, 09:39
Deska: NHP 134x42 SU-2 YETI 158x45
Latawiec: SB 9, SB 12, SS Turbine 17
Lokalizacja: podkarpackie
Dostał piwko: 1 raz
 
Post04 maja 2018, 08:48

Przerobiłem hak od trapezu Ride Engine na uniwersalny, można używać z hakiem i jako slider. Przeróbka na zdjęciach, hak do sprzedania bo mam drugi.
Fotki:
https://drive.google.com/open?id=1meFRA ... e6vl75Zodc

Na ostatniej fotce jest hak od trapezu DaKine z metalowym sliderem i też jest uniwersalny, to znaczy można odkręcić slider, a dokręcić hak. Cała operacja zajmuje około 2 minut.

Awatar użytkownika
march_in
Posty: 2110
Rejestracja: 01 cze 2007, 20:31
Lokalizacja: vava to rege tałn
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:
 
Post04 maja 2018, 10:19

wiele osób ucinało hak, jeszcze jak nie było ride engine. zadna filozofia, ucinasz hak montujesz linke i tye.

Awatar użytkownika
march_in
Posty: 2110
Rejestracja: 01 cze 2007, 20:31
Lokalizacja: vava to rege tałn
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:
 
Post04 maja 2018, 11:02

vIrek czy to dziala? mam na mysli czy sie nie zaczepia caly czas jak uzywasz linki? myslalem o czyms takim ale szczerze to nie wierze w to zeby dzialalo.

vIrek
Posty: 11
Rejestracja: 17 maja 2016, 09:39
Deska: NHP 134x42 SU-2 YETI 158x45
Latawiec: SB 9, SB 12, SS Turbine 17
Lokalizacja: podkarpackie
Dostał piwko: 1 raz
 
Post04 maja 2018, 11:57

Pytasz o "uniwersalność" tych haków? Ale one są tak zrobione, że sam hak jest odkręcany (2 nakrętki M6, nierdzewne), więc jest albo hak, albo linka i nie ma prawa nie działać.
hak1.jpg
hak1.jpg (249.51 KiB) Przejrzano 297 razy

hak2.jpg
hak2.jpg (238.49 KiB) Przejrzano 297 razy

Awatar użytkownika
march_in
Posty: 2110
Rejestracja: 01 cze 2007, 20:31
Lokalizacja: vava to rege tałn
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:
 
Post04 maja 2018, 12:54

oki w ten sposob to ok :thumbsup: , bo jakos nie widze zeby moznabylo uzywac linki kiedy hak jest zamocowany

jakub666
Posty: 27
Rejestracja: 20 lip 2014, 12:53
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:
 
Post05 maja 2018, 01:49

dzięki wszystkim za info...robie sam :)

Kubs0n
Posty: 560
Rejestracja: 23 paź 2011, 10:46
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Lokalizacja: Jastarnia
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 34 razy
Kontaktowanie:
 
Post06 maja 2018, 10:48

march_in pisze:oki w ten sposob to ok :thumbsup: , bo jakos nie widze zeby moznabylo uzywac linki kiedy hak jest zamocowany

Pewnie że można ,używałem podkładki z hakiem na stałe i linką jednocześnie ,przez 3 bite sezony :thumb: Jednocześnie właśnie będe kupować nowy trapez ale teraz tylko na podkładce z linką.


Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości