Wymiana kondoma

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
rufus

Post18 sie 2006, 18:51

Mam następujący problem. Chcę wymienić kondoma w latawcu Naish Torch 2 (tegoroczny) tylko mam następujący problem -> tuba główna połączona jest z poprzecznymi zaworami, które w jedną stronę wpuszczają powietrze, ale w drugą nie wypuszczają (coby po spuszczeniu tuby głównej poprzeczne zostały nadmuchane) i nie wiem jak rozdzielić te tuby i potem znowu połączyć bez naruszania latawca. Jakieś pomysły ew. miejsce w Wawie gdzie mogą zrobić coś takiego?

rufus

Post19 sie 2006, 11:37

nikt nie wie?

Awatar użytkownika
janciowodnik
Deska: su-2
Latawiec: rabbit gang
Postawił piwka: 9 razy

Post19 sie 2006, 16:33

ja teżchciałbym się dowiedzieć jak wyciągnąć kondonka z torcha ale 05
howk

sławuś
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2006, 22:40

Ja mam RAVENA naisha 05, ale system octopus jest ten sam od 3 lat we wszystkich naishach.

Tubę wymienia się tak:

Musiz rozpiąć suwaki na każdym z żeber - takjakbyś chciał wyciągać tuby poprzeczna i tak przy połączeniu żebra z LE (w środku już:) Są zaworki które poprostu trzeba odpiąć - wyciąga się je z tuby głuwnej. Gdy już wypniesz wszystkie zaworki to wyciągasz tubę z LE tak jak w każdym zwyczajnym latawcu (żebra zostają rzecz jasna:D)
Wkłądając jest dokłądnie to samo, wkłądasz balon jak w zwykłym latawcu jednak pilnując ułożenia- nie jest wszystko jedno gdyż zaworki muszą się znajdować dokładnie tam gdzie są wtyczki w balonikach żeber - jak się postkręca to po napompowaniu może być cukierek poskręcany wśroku i można uszkodzić balon.
A tak apropo - TE balony do octopus system są potwornie drogie - jakieś 2x tyle co zwykłe więc polecam załatać a nie wymieniać:P
Pozdro Piotrek

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”