Mam tę kamerę.
Kupiłem ją z myslą o robieniu filmów w trakcie jazdy na nartach.
I cóż, jestem zawiedziony.
Kamera nie pracuje w niskich temperaturach. Wyłącza się po pewnym czasie na mrozie, więc przed filmowaniem trzeba ją "nagrzewać w kieszeni".
Odpada więc dłuższe filmowanie na mrozie.
Drugi problem to, uchwycenie tego co się chce sfilmować - nie ma żadnego podglądu, po nakręceniu filmu wracasz do domu, podpinasz się pod TV i masz... np, sfilmowane samo niebo przez 40 min, albo śnieg z mignięciami jakiś narciarzy i czasem widoczków.
Na początku montowałem kamerę na głowie, ale w trakcie jazdy cały czas rusza się głową, więc obraz jest co najmniej skaczący.
Później montowałem na łydce, gdyż jest o wiele bardziej stabilna.
Nie mniej oczekiwana frajda z oglądania po powrocie filmu może być mocno zakłócona..
Reasumując - kamera sprawdzi się w cieple, na stabilnym podparciu - ramię do roweru, motocykla, itp. Nie nadaje się na mróz i fotografowanie "z ciała" (chyba, że będziecie jeździć usztywnieni, nastawieni wyłącznie na nakręcenie filmu, ale nie wiem czy o to wam chodzi)
Zaleta jest taka, że masz cały czas kamerę przy sobie, która możesz coś zawsze uchwycić.
Karta 2 GB wystarcza na 1 h filmowania w VGA 30 klatek-sek. Jakość i długość wystarczająca.