Montowanie strapow i finow

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
groszkin

Post04 wrz 2007, 16:19

Witam,

wlasnie zakupilem nowa deseczke, Su2 od chlopaka na forum, pewnie widzieliscie ogloszenia.

Dostalem w oddzielnym pudelku strapy i finy. Moje pytani jest, jak mam to zamontowac, zeby bylo dobrze i prosze o wytlumaczenie to jak malemu dziecku.
Deska jest 135 na chyba 40, a ja waze 92kg i mam 190cm.

dzieki za pomoc i pozdrawiam

groszkin

Post04 wrz 2007, 19:14

dzieki za filmy,

jeden problem, ze nie wiem co daje umieszczanie strapow. Jezeli zrobie je blizej siebie, jaki bedzie mialo to efekt? i na odwrot.

Poza tym, wlasnie przyjrzalem sie swojej desce i nigdzie nie ma na niej napisu su2, tylko ogromne napisy concept x wszedzie. Czy to jest deska su2 czy nie w koncu? dziwne zeby nie bylo logo firmy.

barzyk123
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 20:26

Elo, jeżeli tą deseczke kupiłeś odemnie, a wydaje mi się, że tak to jest deseczka SU-2 obrandowana na niemiecki rynek :), nie ma problemu z zmianą grafiki. Może Ci to potwierdzić Karaś czy Maski z KF. Pozdrawiam i życzę udanych halsów.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 20:41

Jeżeli jeździsz na sb to powinieneś wiedzieć jakie ustawienie strapów i padów najbardziej Ci odpowiada. Ogólnie każdy ma swoje preferencje, ale mnie osobiście na szerszym (ale nie za szerokim) rozstawieniu lepiej się "zamiata". No i im szerzej stoisz tym stabilniej płyniesz i lepiej kręcisz. Na początek najlepiej ustaw na środek.
Co do szerokości rozstawu strapów to wszystko zależy od szerokości stopy i tego czy będziesz pływał w butach.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”