rapanui pisze:o rany!!! leci trzecie sezon na cabrinhi, w kazdych warunkach od morza az po tatry... i zadnej niebezpiecznej sytuacji czy wiekszego stresu ze wzgledu na warunki czy inne dziwne zjawiska typu wiatr 10-30 wezlow na srodladziu... leash podpiety jak w instrukcji... wszystko elegancko bez najmniejszych problemow.. a ja GLUPI cnie zdawalem sobie sprawy ze az tak mi to zagraza
![]()
![]()
przemass pisze:
- "Generlanie do tego oczka mozna podpiac leascha po wczesniejszym wylądowaniu kajta na wodzie, czy brzegu i dopiero wtedy puscic bar. " - generalnie z załozenia podczas liszowania NIE MASZ CZASU na taką akcję - bo gdyby tak było to można sobie poradzić w inny sposób ( oh shit itp ) - wyjątek - za silny wiatr.
Oczywiście również pływam tak, że w razie puszczenia latawca zostaję na liszu, latawiec jest na ddepower i mam czas na decyzję czy puszczam go z wiatrem czy nie. I to rozumiem na C oczywiście.
Znów argument o tym że TY tak nie miałeś jakoś mnie nie przekonuje, przypomnij sobie choćby poprzedni lipiec na Helu.
- Rafał - Twój argument o nie liszowaniu sie JESZCZE - już przytoczył Koniu - jak dla mnie bezsens. Uwierz w prawo Murhy'ego, że im dłużej będziesz pływał - to się STANIE, chociażby przypadkiem.
:No cóż sorki w takim razie za odświeżanie dość niewygodnego tematu...
przemass pisze:Rafał :
- czytaj uważnie proszę Cię - kontekst też ma znaczenie. Piszę że PODCZAS liszowania na jakimkolwiek kajcie nie ma czasu na lądowanie go na wodzie i przepinanie się na kółko, a na waroo i jeszcze paru kajtach PO ZLISZOWANIU mam czas na ogarnięcie się i decyzję czy zrywam się z lisza czy nie. Jeśli mam czas - mogę się nie wypinać z lisza i puszczać latawca w pizd... na zawietrzną a zliszować się na osh. Na C NIE MA OSH - a szkoda. Jest za to kółko, daleko od rąk. Piszę to bodajże 3 raz, więcej n.
RAFAŁ pisze:
Przemass piszesz że podpinasz leszka do ddepower walisz zrywkę
i masz czas na podjęcie decyzji, czy dociera do ciebie to że w Convercie
taki sam efekt masz jak odpuścisz bar.
RAFAŁ pisze:przemass pisze:Rafał :
Przemass piszesz że podpinasz leszka do ddepower walisz zrywkę
i masz czas na podjęcie decyzji, czy dociera do ciebie to że w Convercie
taki sam efekt masz jak odpuścisz bar.
Spadam z tematu bo i tak widzę że nie zrozumiesz, pływałeś na Convercie
ale chyba niewiesz o co w nim chodzi.Dziwne .
Wpadne na Eco to ci pokarze.
ps Piszę że nie liszwoałem się w tamtym roku to jesteś zdziwiony i
wymyślasz jakieś dziwne prawa , a zachwilę piszesz że ty też się nie
liszowałeś w tamtym roku i jest ok. Zdecyduj się chłopie.
RAFAŁ pisze:Pływam na Convercie rok i jeszcze nie miałem potrzeby się liszować,=.
Archie pisze:Hmmm, zalozylem ten temat aby sie dowiedziec gdzie podpiać leasha i co mam nie tak z stoperball'em w moim Convercie, A nie po to aby rozpętać kolejną "krypto - wojne" miedzy szkółkami![]()
Wake.pl vs. Bordandkite mnie nie interesuje, Tak wiec wyluzujcie z tymi docinkami...Albo załóżcie sobie osobny Topic, bo tutaj powoli śmietnik sie robi...
Pozdro
Archie pisze: A nie po to aby rozpętać kolejną "krypto - wojne" miedzy szkółkamiPozdro
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości