Rafał...ja zaczynam się zastanawiać czy to juz nie jest osobiste - zrobiłem Ci kiedyś coś złego

? Nie jestem pro, nie utrzymuję się z zawodów, ale mam zajawkę na jak najlepsze pływanie, to prawda. śmiem twierdzić że jak ktoś decyduje się na pływanie na głębokiej to powinien umieć wystartować swojego kite - czy jest to best, cabrinha, naish czy co tam jeszcze. Dziś nie jest to rudne, nie ma problemu z postawieniem większości kajtów.
Z drugiej strony, gdybyś miał w ten tylko sposób porównywać latawce, gwarantuję że wszystkie delty ( więc także kahoona ) lepiej wstają od Twojego super-converta, ale czy to znaczy że sa lepsze? Agrument bezsensowny, kolejny jak dla mnie.
O wadach besta, powstało już tyle tematów na tym forum że to ja mogę użyć waszych cytatów - czepiacie sie a nie pływaliście. Ja sie CHOCIAŻ przepłynąłem, wrzuciłem 2 spostrzeżenia, słowa złego nie napisałem o kajcie jako takim a tu już straszna wojna ;D
Biały - kiteloopy na bescie, jak juz dawno było wałkowane, wynikają przede wszystkim z tego że ludzie nie czytają instrukcji - najczęstszym błędem jest podpięcie do metalowego kółka ZAMIAST do osh lub, co gorsze DO PRZELOTKI zamiast do osh. W pierwszym przypadku kiteloopy możliwe w drugim gwarantowane. Ja napisałem dokładnie:
Zapinasz się NA double dep, latawiec ląduje w wodzie. Wtedy masz czas na decyzję czy się zerwać z lisza czy zliszować na osh na sterującej czy na nośnej. W cabrini przy sytuacji:
"czyli convert 14 18 knt a po chwili 50 knt. z wielkiej złej czarnej chmury Twisted Evil
i odpuszczenie baru zrzuci moc całkowicie
Wink Nie mówie o IDS chodź on też figla potrafi zrobić ... "
...tych ostatnich dwóch możliwości NIE masz. Możesz się wypiąć - oczywiście.