po wielu dyskusjach jakie miały miejsce na forum zebrałem wszystlo do kupy i wyszło całkiem niezle a mianowicie:
większosc nas juz umie zgrzewac balonybo był o tym temat
ale zawsze ktos sie pytał czemu balony handmade tak często pękają odpowiedz? -bo lubią a tak na powaznie materiały których urzywamy tj folie pe i pp nie so produkowane o zadowalających nas własciwosciach i poddawane napręzeniom w kajtach pękają ale ja znalacłem rozwiązanie jak w prosty i tani sposób ie wzmocnic za pomocą taniego i latwodostępnego ortalionu
wystarczy na swiezo zgrzany balon nałozyc klej-ja uzywałem kleju do gumy dla tapicerów w sprayu potem nałłozy na niego ortalin który ma taki sam krztałt co folia przed zgrzaniem potem dokładnie pprzykleic cała powierzchnią dbając by nie powstały pęcherzyki powietrza pozaschnięciu przycinamy nadmiar materiału ortaliom dobrze jest odbszyc krzyzykani dla dodatkowej ochron i vuala
efekty są zadziwiające ortakin przejmuje napr[urlezenia od foli która teraz ma za zadanie tylko utrzymac szczelnosc pozatym ortalion jet niepzemakalny wiec takze szczelny
zycze miłej budowy
pozdro for all