North Cam Battens

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 12:28

Czy nieobecnosc Cam Battens w latawcach Northa znacznie obniza jego mozliwosci, zakres?

sławuś
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 17:41

Kosek pisze:Czy nieobecnosc Cam Battens w latawcach Northa znacznie obniza jego mozliwosci, zakres?

A coto takiego bo każda firma nazywa swoje bajedrki inaczej;]

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 17:56

sławuś pisze:
Kosek pisze:Czy nieobecnosc Cam Battens w latawcach Northa znacznie obniza jego mozliwosci, zakres?

A coto takiego bo każda firma nazywa swoje bajedrki inaczej;]

to jest patent northa i raczej pytanie do uzytkownikow northow (oni wiedza o co chodzi)

pytam sie bo kupilem uzywanego i brakuje mi kilku i zastanwiam sie czy warto dokupic i wymienic złamane....

Awatar użytkownika
primo04
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 23:43

A jaki to model Northa i z którego roku??

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2007, 01:04

primo04 pisze:A jaki to model Northa i z którego roku??

vegas 2006 ...no nikt nie ma rhino 2006 i nowsze lub vegas czy rebel? nie pekaja wam te Battensy?

sławuś
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2007, 23:46

NO i widzisz, płwałęm na nothrah i po jakiś tam batthens czy czymś nie mam pojęcia o co chodzi a z opisu już np. chodzi o te małe listewki usztywniające przy tubie głównej;D

Nieobecność praktycznie nie obniża, jeśli chodzi o vegasa i rhino, nie wiem jak w bowach, mam jescze vegasy i ten system głównie ma poprawiać prfil jak kile leży na wodzie żęby lepiej się "odklejał" dodatkowo ma też poprawiać profil i rzekomo polepszać parametry ale mało które kajty mają coś takiego i też latają;] Nic bez czego nie da się obejść...

Pozatym north zawsze dawał zapasowe, a jak nie masz to można dorobić z cieknkiego pCv i po bólu;]
Pozdro

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2007, 00:00

no i wlasnie o te listewki mi chodzi.... :) brakuje mi wrecz kilku...a niektore zlamane.... zobaczymy jak to bedzie latac.... ale i tak powymieniam je chyba.... ale przydalby sie jakis tanszy sposob niz kupno zapasowych oryginalnych bo sa jebitnie drogie

sławuś
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2007, 14:11

to ci mówię całę wpaniałe "cam batterns" czy jak im tam to rurki z pcv, takie same (no powiedzmy podobne) można kupić w practikerze, obi, castorami itp za 25 zł za kg;]

GMark

Post30 kwie 2007, 14:09

Cam Battens w nowszych Nortach sa po to aby usztywnic i uformowac krawedz natarcia. Nie maja nic wspolnego z wstawaniem latawca etc. chodzi o to by krawedz natarcia miala zawsze ten sam profil co gwarantuje , ze nawet w momentach jak wiatr troche przyslabnie lub zmienimy maksymalnie kat krawedzi natarcia poprzez prace barem, nie zostal zerwany strumien powietrza i latawiec zostal w gorze. Brak Cam Battens zmienia kolosalnie wlasciwosci przynajmniej Vegasa 2006 (sam mam takiego). Poza tym nie wystarczy wsadzic jakiejs tam listewki, Cam Battens musza miec tzw. odpowiednia imcs (elastycznosc). Nie za twarda nie za mieka.

Jesli potrzebujesz nowe Cam Battens napisz po prostu do northa majla , przeskanuj im rachunek kupna Twojego Vegasa, a dostaniesz od nich pare Cam Battensow za darmo. Musisz troche pomeczyc druta , ze zawsze plywales na Norcie, i ze Cabrhina to gowno i teraz nie wiesz skad wziasc te Cam Battensy bo w Polsce jest jeszcze Kazachstan jesli chodzi o czesci zamienne.

Kumpel napisal podobna historie poniewaz strzelila mu jedna tuba i dostal ja od Northa za darmo.

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2007, 17:32

GMark pisze:Jesli potrzebujesz nowe Cam Battens napisz po prostu do northa majla , przeskanuj im rachunek kupna Twojego Vegasa, a dostaniesz od nich pare Cam Battensow za darmo. Musisz troche pomeczyc druta , ze zawsze plywales na Norcie, i ze Cabrhina to gowno i teraz nie wiesz skad wziasc te Cam Battensy bo w Polsce jest jeszcze Kazachstan jesli chodzi o czesci zamienne.

Kumpel napisal podobna historie poniewaz strzelila mu jedna tuba i dostal ja od Northa za darmo.

no tak ale ja kupilem potestowego...... nie mam rachunku a w vento ( u dystrybutora northa) jeden cam batten 10zł....smiechu warte....

tez mam vegasa 2006

GMark

Post30 kwie 2007, 17:59

Te Cam Battens zrobione sa z carbonu i maja specjalnie dobrany imcs, 10 pln za jeden Cam Battens to naprawde jak za darmo...

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2007, 18:13

GMark pisze:Te Cam Battens zrobione sa z carbonu i maja specjalnie dobrany imcs, 10 pln za jeden Cam Battens to naprawde jak za darmo...

no ja nie wiem czy 10zl to jak darmo ....mi sie wydaje ze duzo tym bardziej ze zaraz pewnie sie złamia.....

GMark

Post30 kwie 2007, 18:23

no ja nie wiem czy 10zl to jak darmo ....mi sie wydaje ze duzo tym bardziej ze zaraz pewnie sie złamia...

Po co sie myc jak i tak sie zaraz pobrudzisz ...... kup sobie plachte foliowa, tam nie potrzeba Cam Battensow....

sławuś
Kontaktowanie:

Post01 maja 2007, 00:21

a ja ci mówię że sam miałęm zamiast kilku rureczki z pcv któe faktycznie kupowałem takie żęby ich giętkość byłą podobna (był to vegas 9) i latał tak samo jak inne. I jak się złamie to wywala się do kosza i po bulu.
Jasne jak chcesz pisz do notrha albo kupuj w vento, tylko twoja sprawa, jak dla mnie bez sensu

Awatar użytkownika
primo04
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post03 maja 2007, 13:03

Wszystko to prawda ale trzeba też uważać co by nie wpasować zamienników które przy mocniejszym spotkaniu z wodom nie przebiły latawki.
Znajomy miał ten sam problem, a bez camów latawka lata choć to już nie jest to! Bez " usztywnień " potrafi być kłopotliwa i odstawiać różne cyrki!
Popytam trochę i może uda mi się coś skołować !
Jak coś znajde to dam ci cynk na priva!

ALOHA DO ZOBACZENIA NA WODZIE! :notworthy:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”