jakie właściwości powinna mieć linka do kite?
chodzi mi o grubość, materiał, najodpowiedniejsza długość itp
wszystko na temat linek
z góry dzięki za odpowiedzi
shefix pisze: im dłuższe linki tym latawiec wyzej i szybciej lata dając dlatego więcej mocy
shefix pisze:...im dłuższe linki tym latawiec wyzej i szybciej lata dając dlatego więcej mocy ...
Ziomek. pisze:shefix pisze:...im dłuższe linki tym latawiec wyzej i szybciej lata dając dlatego więcej mocy ...
że przy dłuższych linkach kite lata wyżej - to się "powiedzmy" i zgodzę![]()
ale że reaguje szybciej - to już absolutnie nie![]()
pozdro
shefix pisze:nie chodziło mi o szybkość reakcji ale o prędkość przelotową jest tak bo latawiem ma większy zakres latania - wynika to z aerodynamiki
zgred pisze:shefix pisze:nie chodziło mi o szybkość reakcji ale o prędkość przelotową jest tak bo latawiem ma większy zakres latania - wynika to z aerodynamiki
pomieszajmy dalej w tej szklance.
jak to szybciej lata z lewej do prawej?
po mojemu nie było różnicy, a używałem linek takich jak pisałem wyżej nawet powiem że "WYDAWAŁO" mi sie że trwa to strasznie długo.
A jeżeli o aerodynamike chodzi to:
Co dzieje się z latawcem, że na długich linkach przyspiesza?
Zmienia mu się budowa czy jak?
Rozpędza się lepiej?
serio nie wiem
shefix pisze:nie chodziło mi o szybkość reakcji ale o prędkość przelotową jest tak bo latawiem ma większy zakres latania - wynika to z aerodynamiki
przemekskowron pisze:I zatkało wszystkich![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zero zmotoryzowanych
![]()
zgred pisze:
a w fotel wciska moment a nie koniki (no i ciekaw jestem skąd te dane 130KM i cholewa 300Nm spore rozbieżności ale... ja tam się nie znam ja tylko wciskam![]()
![]()
zgred pisze:to ja bym obstawiał przy tych danych że diesel się szybciej pobuja bo i Nm więcej
ale Vmax to osiągnie benzyna lepsze bo i koników więcej.
zgred pisze:tylko nie uwzględniamy nic poza tymi 2 danymi.
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości