Grafika na deskę WYTRZYMAŁA NA ZARYSOWANIA

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 14:08

Wiecie gdzie mozna zamówić dowolną grafikę na deskę. Ile to może kosztować. Aerograf i jakieś tam inne lakierowania są słabe. Najlepiej cos w stylu foli jak mają deski NOBILE.
Pozdro

Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 16:55

W SU-2 robią. Kosztuje to coś koło +300 zł

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post25 sie 2007, 20:52

Hej! jako że Zgred ostatnio truł tyłek cobym się dowiedział o walnięcie grafiki na deskę, zrobiłem rozeznanie i jest sobie folia (nie wiem czy taka "w stylu foli jak mają deski NOBILE") na której mogą ci zrobić dowolny nadruk... nie wiem jak się dokładnie nazywa, ale ma taką fajną właściwość że można ją bez problemów przykleić na powierzchnię, która nie jest idealnie płaska tylko ma jakiś kształt. W zaprzyjaźnionym studiu reklamy koszt takiej folii na deskę o wymiarach 140x40 wycenili mi na 100 - 150 szelestów wraz z nadrukiem... koszt niezbyt odjechanego aerografu (bez wydumy jakiejś straszliwej) u kumpla, który lakieruje motocykle, to okolice 200 szelestów... ale jak piszesz może to nie być zbyt trwałe... i tyle

RooX

Post26 sie 2007, 03:15

witam, z tego co wiem to dobrym rozwiazaniem jest nadruk na folii PP (polipropylen) od strony wewnetrznej, wiec drukując odbiciem lustrzanym. Otrzymujac nadruk np. metoda sitodruku od strony wewnętrznej folia PP da nam warstwę ochronną.
Pytanie jak to przykleić... proxima ntr (oddzial w gdansku) ma kleje do tego rodzaju tworzywa. Nie stosowałem tego ale wiem ze tego rodzaju rozwiązania stosuje się w modelarstwie.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”