upgrade baru cabrinhy 2006

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
Camino (Wozi)
Dostał piwko: 1 raz

Post11 wrz 2008, 22:18

czy ktos robil upgrade baru cabrinhy z 2006 do crossbowa czy switchblade'a??chodzi o to zeby konce linek sterujacych(po tym jak przechodza przez bloczki) odwiazac od miejsca gdzie sa przyczepione linki depowera i po przejsciu przez bloczki przywiazac znowu do samych siebie czyli znowu do linek sterujacych. nie wiem jak to inaczej napisac ale sie staralem :wink: kiedys sie na cos takiego natknalem tylko nie wiem czy chodzilo o bowy z 2006 z bloczkami przy barze. podobno dzieki temu zmniejszaly sie sily na barze i jeszcze jakies korzysci byly i wady oczywscie tylko nie pamietam jakie.prosze o opinie!!

Awatar użytkownika
rapanui
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2008, 00:28

Chodzi Ci o przepiecie linek z układ 2:1 na 1:1, w twoim latawcu seryjnie chyba jeszcze na to nie wpadli.. natomiast jest taka opcja w omedze, convercie i contrze.. przypuszczam ze uprzaz przy latawcu musi byc troszeczke poprzepinana zeby tolerowala przestawiony bar.. a 06 z tego co wiem nie mial takiej opcji.. mozliwe ze jest jakis zestaw linek do upgradu twojej latawki.. ale o szczegoly i ewentualne wyniki prob proponuje pytac Lukasza (Crazy Horse) z boardandkite.pl/ boardsport.pl bo bedzie w tej kwesti chyba najbardziej kompetentny

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2008, 00:29

afaik crossbow I działa tylko w trybie 2:1, co do switcha nie jestem pewiem

tryb 2:1 - duuuży depower i troszkę większe siły na barze

tryb 1:1 mniejszy depower, mniejsze siły na barze i szybsza reakcja latawca na ruch baru

NIE KAŻDY LATAWIEC PRACUJE W OBU TRYBACH
:!: :!: :!:

edit/

Tomcio :D

contra pracuje chyba tylko w 2:1 :idea:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”