apacz321 pisze:sander pisze:Najbezpieczniejszym miejscem podpięcia jest metalowy zaczepu na jednej ze środkowych linek, wówczas po zliszowaniu niezależnie jak jest ustawiony stoper, bar odjeżdża, latawiec zostaje na jednej lince i wykłada się w lini wiatru - jest to najlepsza opcja dla początkujących, przy pływaniu prawo-lewo bez rotacji.
Sender - a co to za metalowy zaczep? Niestety nic takiego nie mam na żadnej ze środkowych linek.
Na jednej ze środkowych linek powinienś mieć ucho do mocowania leasha podobna jak masz przy lince depowera. Poniżej fotka jak to u mnie wyglądało. Nie zwracaj uwagi na tą czarną przedłużke na jednej z linek, normalnie jej tam nie ma, ja musiałem ją założyć bo trafił mi się nowy bar z jedną linką dłuższą.
Radziłbym jeszcze uważać na stoper, linki lubią się zaczepiać o pokrętło po nieudanych manewrach, a wówczas latawiec może zacząć kręcić niekontrolowane kiteloopy, u ciebie pokrętło nie jest oryginalne i może być jeszcze bardziej na to podatne. Ja swój stoper ściągnąłem w ogóle bo i tak go nie używałem, siły na barze w Nova2 są tak nieduże że nie ma problemu z pływaniem bez stopera. W nowych latawcach na szczęście Takoon już nie stosuje tego stopera, który był według mnie nieporozumieniem.