skrócenie linek mocy?

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
szamot
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 16:58

cześć,

mam następującą awarię w nobile 555: końcówki linek depowera, przetarły się znacznie w miejscu, gdzie łączy się je na wyblinkę z linkami latawca - tuż za wezłem kończącym linkę. troche strach na tym pływać ;-)
moje pytanie: czy sensowne byłoby zawiązanie końcowego węzła (JAKIEGO?) poniżej miejsca uszkodzenia, a linki sterowe odpowiednio skrócić (podwiązując wyżej) na poziomie mocowania w barze? czy lepiej kupić poprostu nowe linki nie bawiąc się w prowizoryczne rozwiązania? a może znacie kogoś w w-wie kto podjął by się fachowej naprawy?

pzdr.
tomek

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 18:57

szamot pisze:cześć,

mam następującą awarię w nobile 555: końcówki linek depowera, przetarły się znacznie w miejscu, gdzie łączy się je na wyblinkę z linkami latawca - tuż za wezłem kończącym linkę. troche strach na tym pływać ;-)
moje pytanie: czy sensowne byłoby zawiązanie końcowego węzła (JAKIEGO?) poniżej miejsca uszkodzenia, a linki sterowe odpowiednio skrócić (podwiązując wyżej) na poziomie mocowania w barze? czy lepiej kupić poprostu nowe linki nie bawiąc się w prowizoryczne rozwiązania? a może znacie kogoś w w-wie kto podjął by się fachowej naprawy?

pzdr.
tomek

Uderzaj do boardsport, chyba jeszcze są w Pruszkowie do końca maja.

szamot
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 19:25

jedi1 pisze:
szamot pisze:cześć,

pzdr.
tomek

Uderzaj do boardsport, chyba jeszcze są w Pruszkowie do końca maja.

dzięki! sprawdzę.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2011, 12:10

szamot pisze:moje pytanie: czy sensowne byłoby zawiązanie końcowego węzła (JAKIEGO?) poniżej miejsca uszkodzenia, a linki sterowe odpowiednio skrócić (podwiązując

Byłoby - utnij przetartą część i załóż taki sam węzeł jak w oryginale - tam jest pigtail z tego co pamiętam :?:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”