best redline bar 2010 - odpinajaca sie zrywka

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
rapanui
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 cze 2011, 20:18

W barze red line 2010 bardzo czesto (kilka razy na sesje) otwiera mi sie zrywka przy chickenie i latawiec zostaje na samych rekach/ leashu, nie widac na niej zadnych uszkodzen, moze material z ktorego jest zrobiona jest troszke zbyt elastyczny i nie powstrzymuje zaciskow kulki odpowiedni mocno? Co chwile staram sie sprawdzac czy przypadkiem zrywka nie przesunela sie troche do gory umozliwiajac otwarcie zatrzasku, ale jest to dosyc uciazliwe.. Czy ktos z uzytkownikow baru 2010 besta mial podobny problem i moze podrzucic jakis patent?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2011, 22:21

nie zdarzyło nam sie nic podobnego
w kilkudziesięciu barach które używamy
i nie słyszałem nic od klientów , którzy kupili grubo ponad setkę takich barów..

w JAKIEJ sytuacji się wypina?

może masz faktycznie coś wadliwego?
jeśli tak - BAR objęty jest gwarancją..
GDZIE go kupiłeś?

pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 17:38

Hmm, no to MEGA szczęście, skoro w kilkudziesięciu :wink: :lol: barach nic takiego się nie zdarzyło - ja wsiadłem na pierwsze Taboo jeszcze w październiku i mi się niestety zdarzyło. Podobnie w jeszcze jednym barze w szkole...( chociaż było ich tylko KILKA, nie kilkadziesiąt... ;))i generalnie już był o tym topic na KF również ...Na pewno dużą rolę odgrywa WAGA, również siła z jaką kite ciągnie - w PL, przy 20 (?) dniach na 7mkę w sezonie, inaczej się testuje sprzęt niż w Brazylii przy 20 takich dniach w miesiącu....

Z grubsza - lepiej że się wypina niż NIE wypina :wink:

Po drugie - patentu NIE MA i nie polecam żadnych stosować, jest gwarancja do wykorzystania tak jak pisze Ziomek

Po trzecie - można używać innego baru zawsze - NA SZCZĘŚCIE Besty są kompatybilne z prawie każdym barem z równymi 4 linkami.

Po czwarte - zdarzają się przypadki złamania plastiku blokującego metalową kulkę wewnątrz - CL - polecam uważać...

pzdr

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 21:12

przemass pisze:.. ja wsiadłem na pierwsze Taboo jeszcze w październiku i mi się niestety zdarzyło.

..a to mnie akurat W OGÓLE nie dziwi :lol:

pzdr

Awatar użytkownika
rapanui
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 22:44

przemass pisze:Na pewno dużą rolę odgrywa WAGA, również siła z jaką kite ciągnie - w PL, przy 20 (?) dniach na 7mkę w sezonie, inaczej się testuje sprzęt niż w Brazylii przy 20 takich dniach w miesiącu....

pzdr

Jakims strasznym grubasem to nie jestem (85kg), rowniez to ze zrywka sie wypina bo kita ciagnie jakos tez do mnie nie przemawia :? :wink: tymbardziej ze wrocilem do besta po 5 latach i na yardze 05 jakos nie mialem takich problemow... pomijajc problemy ze zrywka to porownujac yarge 05 vs bularoo II to jednak rozwoj jest zauwazalny :thumbsup:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 08:39

Jaki z tego morał, weź Tomek naucz się wreszcie pływać ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 11:10

rapanui pisze:.. pomijajc problemy ze zrywka to porownujac yarge 05 vs bularoo II to jednak rozwoj jest zauwazalny :thumbsup:

BULAROO jest kopią WAROO 2009 - więc niepodważalnie BARDZO udaną konstrukcją..

pzdr

Awatar użytkownika
rapanui
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 22:18

Crazy Horse pisze:Jaki z tego morał, weź Tomek naucz się wreszcie pływać ;)

na cabrinhi nie szlo, bestem latam jak dwulinkowcem.. tu juz chyba nic nie pomoze :wink:

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2011, 11:38

Pomoze! Jezeli kupiles bar przez rzetelne zrodlo, dostaniesz NOWE czesci do CL ktore zaintalujesz na bar i nie powinno sie odpinac. Skontaktuj sie z osoba u ktorej zakupiles sprzet. Pzd. ;)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”