Czego używacie zamiast ABS

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post10 gru 2011, 08:28

Jaki materiał można użyć zamiast ABS na krawędzie desek. Mam w planach podłubać troszkę i z ABS to słabo bo trzeba kupować całe płyty.
Ma ktoś jakieś pomysły?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post30 gru 2011, 08:35

Można robić za pomocą żywicy, coś jak na tym filmie
phpBB [video]

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post30 gru 2011, 13:16

ZAK pisze:Jaki materiał można użyć zamiast ABS na krawędzie desek. Mam w planach podłubać troszkę i z ABS to słabo bo trzeba kupować całe płyty.
Ma ktoś jakieś pomysły?
Pozdrawiam

Witam ABS można kupić w pałeczkach lub paskach do naprawy zderzaków itp itd.
http://moto.allegro.pl/spoiwo-do-plasti ... 06002.html
Taki zestaw pałeczek wystarczył by spokojnie na deskę o ile nie na dwie,aczkolwiek ja bym rant robił chyba z PP
http://moto.allegro.pl/spoiwo-do-plasti ... 06609.html
Jest PP bardziej elastyczny a bezproblemowo można obrabiać mechanicznie(papier ścierny szlifierka)
Nadmienię że te paski można bezproblemowo ze sobą łączyć trwale po odpowiednim nagrzaniu ,za pomocą zapalniczki :thumb: i nie potrzebna do tego jest spawarka do plastiku.
ZAK jak byś jeszcze potrzebował czegoś takiego ,powinienem gdzieś znaleźć kawałek takiej pałki na spróbowanie ,daj znać na PW podeśle ci to sobie zobaczysz.
Qba-EPP11 pisze:Można robić za pomocą żywicy, coś jak na tym filmie

Żywica według mnie jest zbyt krucha jeśli juz to ja zastosował bym,sylikon Poliuretanowy jest dosyć twardy po wyschnięciu(można obrabiać mechanicznie)a zarazem elastyczny
Ps własnie zamawiam Kofix do regeneracji ślizgu w desce SNB prawdopodobnie też powinno sie nadać.

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post04 sty 2012, 18:50

sikaflex stosowany w żeglarstwie ,popularne szczeliwo i spoiwo o różnej kolorystyce ,gęstości i twardości

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”