dpacior pisze:Specjalistą od RRD nie jestem, ale z tego co kojarzę, to w zależności od tego czy podepniesz lisha do czerwonego, czy czarnego kółka latawiec zostaje na 1 lub 2 linkach mocy....
Tak było tych starych. Tzn ja mam już ten z gumowym oplotem przy barze.
andrzejwodejszo pisze:możesz podpiąć lisza do jednego/ dwóch kółek ograniczających linki mocy - jeśli podepniesz do jednego to szmata zostanie na jednym, a jesli do dwóch to na dwóch linkach - przynajamniej w moim type-9 tak było
tak było w starym barze
jedi1 pisze:Global bar V1 i V2 miały możliwość podpięcia do jednej linki, ale wtedy trzeba było puścić leasha tak, żeby zwisał pod barem (jak w Cabrinha 2008).
Luzszymon jeśli chcesz przerobić bar, żeby się na jedną linkę leashował to możesz spróbować taki krętlik
http://www.mutinykites.com/content/mutiny-swivel-0. To samo ma Slingshot, Naish i Wainman. Oczywiście zakładam, że bar RRD który masz to jest taki w którym mini piąta nie była zamknięta w plastikowej rurce. Obejrzyj sobie nowy Carrot bar Wainmana. Wydaje mi się, że da radę w ten sposób przerobić bar RRD, ale to tylko przypuszczenia

.
Ja mam dokładnie ten gdzie piąta idzie w gumowym oplocie przez bar. Mi ten system zajebiście ale to zajebiście odpowiada

Dzięki za link, to może się udać

Pinio pisze:A poważnie w barze V3 i V4 da się zrobić "jak fabrycznie" żeby latawiec zostawał na 1 lince
A jak dokładnie tak samo jak w starszych barach potrzebne 2,5m linki lub ok 80 cm przedłużki i metalowe kółko.
Przerobiłem tak kilka barów dla znajomych
Kto nie skumał a zainteresowany niech spojrzy jak było w barach V2.
Nie mam V2 pod ręką, może ktoś cyknąć fotkę? W V1 były 2 metalowe, blokujące się wzajemnie kółka. O taki patent rozumiem chodzi? Skąd te kółka Panie wziąć

?
Pinio, a przedłużka po co? Jestem w pracy więc nie mam tego patentu przed oczami ale z tego co pamiętam linki mocy schodzą się w 1 miejsce. Nie można dokładnie w tym miejscu przepiąć linek mocy na owe obrączki?
Dzięki za odpowiedzi.
Aaa, no i tym co węszą lipę w tym barze powiem, że rzeczywiście 2008 a nawet 2010 to była lipa. Na szczęście mamy 2012

Ten bar działaniem przypomina IronHeart. Na suicide wpinam na linke bezp i jednocześnie za chicken loop. W ten sposób w razie draki leashuje się normalnie, natomiast przy standardowym unhooked mam suicide