prosze o pomoc:)

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
koniu83

Post13 sie 2006, 21:07

witam, jestem tu zupelnie nowy. chcialbym skompletowac sprzet do kiteurfingu i prosze o pomoc. mam 80 kg wagi i 183cm wzrostu. Niewiem jak duzy kite potrzebuje i jakich wymiarow deche.jestem obecnie na wakacjach w anglii gdzie moge kupic sprzet po okazyjnych chyba cenach np na ebayu. prosilbym o pomoc. napewno wielu ludzi zadaje potrzebne pytania ale mam utrudniony dostep do neta i niedam rady przewertowac poprzednich postow. Prosze o pomoc:) pozdrawiam

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2006, 14:00

koniu83 pisze:witam, jestem tu zupelnie nowy. chcialbym skompletowac sprzet do kiteurfingu i prosze o pomoc. mam 80 kg wagi i 183cm wzrostu. Niewiem jak duzy kite potrzebuje i jakich wymiarow deche.

kite, najlepiej typu Bow , 12m jako opcja najbezpieczniejsza i z najszerszym możliwym zakresem użycia.(choć zarazem dość kosztowna ,ale niekoniecznie;-jeden Bow zatępuje zakresem dwa C-shape)

jeśli uznasz ,że Bow za drogi, to możesz sie zastanowić nad C-shape ok 13-15m , wybieraj te ze średnim AR [są teraz w śmiesznie niskich cenach :doh: ] ,ale bezpieczeństwo już nie to samo co w Bow, i zakres użycia też nie ten sam.

wg mnie sprawa jest prosta masz na tyle kasy [lub możesz kupić Bow'a w dobrej cenie] - bierz Bow, jeśli nie, bierz C-shape ,też sobie poradzisz, a poza tym ,cena czyni cuda :wink:

...DESKA współczesna,[ miękkie tipy, cienka krawędź] dł od 133-138cm i szer . 38-41cm .

.. a tak szczerze , jeśli sie na tym nie znasz [a tak właśnie jest] to możliwość popełnienia przez Ciebie pomyłek przy zakupie jest ogromna i najlepiej by bylo znaleźć na miejscu kogoś rozsądnego który dobrze doradzi[ w innym przypadku jest spora szansa ,że "wcisną" Ci jakiś złom , którego akurat ktoś się chce pozbyć] a który sprawi że nauka bedzie dłuuuuuuuuga i bolesna..:doh:.

a tak wogóle to zastanów sie czy ceny polskie nie są lepsze od cen angielskich :roll: bo cosik mi sie zdaje że tak właśnie może być?

ogólne parametry Ci podałem , z resztą musisz zmierzyć sie sam powodzenia :hand:

koniu83

Post16 sie 2006, 20:57

dzieki,
zdaje sobie sprawe ze bardzo wkurzaja pytania takie jak moje wyzej-i tym bardziej dzieki za odp. a co do cen.. widzialem duzo kite'ow na ebayu po ok 100-140 £ wiec to chyba niezbyt duzo , a chcialbym sie uzbroic w sprzet i zaczac cos robic w Polsce:) no ale zobaczymy jak bedzie-jesli sie uda to bede czestym gosciem na forum:P

pozdr

eko
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2006, 12:05

koniu83 pisze:dzieki,
zdaje sobie sprawe ze bardzo wkurzaja pytania takie jak moje wyzej-i tym bardziej dzieki za odp. a co do cen.. widzialem duzo kite'ow na ebayu po ok 100-140 £ wiec to chyba niezbyt duzo , a chcialbym sie uzbroic w sprzet i zaczac cos robic w Polsce:) no ale zobaczymy jak bedzie-jesli sie uda to bede czestym gosciem na forum:P

pozdr

no to bedziemy mieli jeszcze jednego konia na forum ;)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”