przemass pisze:...I tu wlasnie lezy klucz do sukcesu
Drugi klucz do sukcesu leży tutaj:

BraCuru pisze:przemass pisze:...I tu wlasnie lezy klucz do sukcesu
Drugi klucz do sukcesu leży tutaj:
Kristoff pisze:No właśnie...Czy box coś takiego wytrzyma?
TrueKejner pisze:... a czyli w niebanalnej grafice rozumiem?
andrek pisze:Według mnie ważne jest również ustawienie samego ramienia względem długości deski (bez względu czy deska tej czy innej marki)
Nie marudź
flisak pisze:Może będziesz mieć okazję wypróbować wersję z krzesełkiem
LatającyDziadekTadek pisze:Jak przesuwasz skrzydło to i twój środek lekkości musi się przesuwać w tym samym kierunku.
BraCuru pisze:stopy były ustawione dokładnie identycznie w stosunku do masztu.
To tak jakby deska przesuwała się pomiędzy mną a masztem. Nie zauważyłem żadnego wpływu na jakość jazdy i efekty uboczne.
andrek pisze:no w tym rzecz że (teoretycznie) jest pewne ustawienie stóp względem masztu. to też miałem na myślia wiedząc że strap jest w mniej więcej tym samym ustawieniu maszt musi też być w "pewnym" ustawieniu na długości deski.
nie wiem czy się dobrze wysławiam
![]()
co innego jest przy jeździe US ale z mojego doświadczenia warto chociaż jeden strap mieć na samym początku łatwiej się "wchodzi" na deskę (tzn łatwiej ją na boku położyć i utrzymać pamiętając że foil robi przeciwwagę)
Regis pisze:Francuzi ostro szykują się do sezonu race
A przy okazji: BraCuru, czy będzie szansa, żeby spróbować flyboarda gdzieś na pełnym morzu?
Jak bardzo trzeba być zaawansowanym kiterem, żeby poradzić sobie z flyboardem?
LatającyDziadekTadek pisze:Cieszę się z rychłej dostawy.Trafi coś do Soma Bay?. Wylatuję 22, moglibyśmy coś porównać?
BraCuru pisze:Ciekawą i wręcz niewiarygodną rzecz napisał mi Willy Kerr:
for reference, I had a foil rider turn up here with carafino foil on a directional surfboard, when I tested my upwind ability in the same wind as him, I was probably 20 degrees more upwind than him on every tack, not in any way quicker but the foil from moses was way more efficient given the wind speed.
Carafino to Ferrari w wodolotach a Moses to przeciętny Mercedes
Wróć do „Foil, Foilboarding, Hydrofoiling”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości