Może ktos podrzucic jakas opinie nt. Cabrinha Omega HD 12 ?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
majkeel

Post17 lut 2008, 12:19

Może ktos podrzucic jakas opinie nt. Cabrinha Omega HD 12 ? z gory dzieki

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post17 lut 2008, 14:05

Spróbuje w miarę obiektywnie...

Są rózne zdania, niektorzy wola go na bloczkach inni bez.
Do UH oczywiscie lepiej bez, choc wtedy przy szkwałach trzeba mocno prostowac rece.
Z bloczkami zakres depowera jeszcze bez sciagania tasmy jest wiekszy, przez co do freeride bez uh wygodniej, a sily na barze przy ustawieniu z bloczkami (2:1) nie przemeczaja tak szybko jak w crossbow 06 czy xbow

Po całosezonowym używaniu u nas na malym i w kite.pl, po skatowaniu przez niezawsze zdolnych kursantów kajty wygladaja niesamowicie dobrze. Szwy jak z fabryki, gl material tez bez zarzutu.

Wiesz lub nie ale żadna omega u roberta czy u mnie nie strzelila na pół, ateraz jeszcze czekamy na wersje 2008 - school edition, a dokladniej nastepce omegi czyli converta.

Wstawanie z wody przy slabym wietrze moglo by byc lepsze, choc zawsze mozna "szarpnac za 2 linki" i wtedy dopoki cokolwiek wieje juz daje rade ładnie.

Stabilnosc - bardzo dobra

Szybkosc reackji na pewno wolnijesza w porowaniu do switchblade w rozmiarze 12.

Jak chcialbys wiedziec cos wiecej, to pytaj...

Awatar użytkownika
andrzej k
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 lut 2008, 08:29

witam mam cabrinhe omege hd 12 i jestem mile zaskoczony jego osiągami a śmigałem prawie na wszystkich modelach cabrinhy wytrzymałoś tego latawca jest niesamwita nadaje sie na śnieg ,mtrb i wode.BARDZO STABILNY

majkeel

Post18 lut 2008, 22:54

dzieki bardzo za cenne info!

Wróć do „Recenzje & Opinie”