Su2 w drewnie

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2008, 13:49

maski pisze:generalnie su2 wood to topowy custom, proby porownywania go z seryjnymi dechami trzaskanymi w prasach na czas to totalne lamerstwo

powyższy tekst jest dla mnie "totalnym lamerstwem"
..cokolwiek to znaczy..

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post06 mar 2008, 19:37

Ziomek. pisze:
maski pisze:generalnie su2 wood to topowy custom, proby porownywania go z seryjnymi dechami trzaskanymi w prasach na czas to totalne lamerstwo

powyższy tekst jest dla mnie "totalnym lamerstwem"
..cokolwiek to znaczy..

rozwin temat bo jak do tej pory piszesz o desce ktora znasz tylko ze zdjec, nie masz pojecia o jej budowie, wlasciwosciach, wykonczeniu, nie mowiac o tym jak decha zachowuje sie na wodzie.
przy produkcji takiej dechy brane jest pod uwage wiele indywidalnych parametrow, preferncji zamawiajacego, czas wykonania dobrego customa znacznie odbiega o czasu produkcji dechy seryjnej, z czego czesto polowa poswieconego czasu to ustalenie parametrow i wlasciwe dobranie materialow i technologii.
to tak jak z instumentem, mozna kupic bardzo dobre seryjne produkcje, jednak robiony przez dobrego lutnika ma to cos....

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post06 mar 2008, 20:09

A jakie niby parametry są potrzebne do stworzenia deski dla przeciętnego pływającego? Twoja waga, umiejętności i styl jazdy... i pieprzenie żę nie bo jeszcze grubość miękość i kąt zgięcia... szkoda gadać, prawda jest taka , że jakoś 99% Pro Raiderów pływa na "totalnie lamerskich, trzaskanych maszynowo deskach, jeśli mogę je tak nazwać" a nie na robionych na zamówienie przez 2 lata w kuźni przeznaczenia customach? jaki jest powód? bo raczej nie chodzi o kase?

To tak jakbyś chciał będąc zwykłym "tanim" myśliwym wychwalać zalety karabinu robionego na zamówienie za n-dziesiąt tys $, który uwzględnia nawet to jak masz krzywe palce... Można, tylko poco?

maski
Kontaktowanie:

Post06 mar 2008, 21:12

Cygański król pisze:A jakie niby parametry są potrzebne do stworzenia deski dla przeciętnego pływającego? Twoja waga, umiejętności i styl jazdy... i pieprzenie żę nie bo jeszcze grubość miękość i kąt zgięcia... szkoda gadać, prawda jest taka , że jakoś 99% Pro Raiderów pływa na "totalnie lamerskich, trzaskanych maszynowo deskach, jeśli mogę je tak nazwać" a nie na robionych na zamówienie przez 2 lata w kuźni przeznaczenia customach? jaki jest powód? bo raczej nie chodzi o kase?

To tak jakbyś chciał będąc zwykłym "tanim" myśliwym wychwalać zalety karabinu robionego na zamówienie za n-dziesiąt tys $, który uwzględnia nawet to jak masz krzywe palce... Można, tylko poco?

prawda jest taka ze topowi zawodnicy plywaja na customach z grafikami desek seryjnych i do tego czesto deski te powstaja w innych firmach niz na pierwszy rzut oka wskazywalaby grafika :)

takie customy nie zamawiaja przecietni riderzy !!!!
tym bardzie bez sensu zeby byli to ludzie ktorzy nie czuja roznicy miedzy 666 , 555, czy woodem (to ty chyba pisales ,ze nie czujesz:)) (wylaczajac podstawowy aspekt kitowania - lans)
jest wolnosc wyboru jak komus sprawia to roznice i stac go na to niech zamawia, nie to nie, najwazniejsze zeby dawalo to fan :)
ty nie czujesz wiec po co przeplacac :) biedronka zaprasza :)

PuraVida

Post07 mar 2008, 11:02

Chcialbym sie dowiedziec z kim sie powinienem skontaktowac w sprawie szczegolow i ewentualnego zamowienia takiej deski, W skrocie; narazie chialbym zebrac dodatkowe informacje (w ciagu kilku dni); w przyszlym tygodniu smigam do Kostaryki (Bahia Salinas) na trzy tygodnie, tak ze po powrocie bede mogl zalatwic reszte formalnosci. Wood core mialem przez trzy lata i troche mi jej brakuje.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2008, 11:44

PuraVida pisze:Chcialbym sie dowiedziec z kim sie powinienem skontaktowac w sprawie szczegolow .

Najlepiej przez maila na:
su2@kiteboarding.pl

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post07 mar 2008, 15:20

Pro riderzy mają seryjne customy ;) np. Lunacy

maski
Kontaktowanie:

Post07 mar 2008, 16:01

kukems pisze:Pro riderzy mają seryjne customy ;) np. Lunacy

a pamietasz kto robil te seryjne customy dla rubena :) ??

Cygański król

Post07 mar 2008, 17:38

maski pisze:
kukems pisze:Pro riderzy mają seryjne customy ;) np. Lunacy

a pamietasz kto robil te seryjne customy dla rubena :) ??

Kurcze... Wiesz co, może polscy proriderzy nie są tak naprawdę proriderami? Bo widziałem pare desek polskich proriderów w życiu i fakt jest taki... że... były to zwykłe deski... Takie jakie masz ty i ja... Nie wiem skąd bierzesz te informacje o malowanych customach...

Jakby mieli super customa malować jak nobile 666 to by chyba zrobili mu inną grafikę, nazwali Aaron Pro, Maciek Pro czy Świst Pro ... i trzepali dodatkową kase za to że ktoś by płącił tylko zato by mieć coś bardziej "pro" od innych

Tak pisałem o różnicy, różnica może nie tyle że jej wogóle nie czóje, ale dla mnie deska to deska, tak samo mi się fajnie skacze na mojej 555 jak na 666 z 08 i nie widze poprostu sensu dokładania 2000 do nowej deski

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 mar 2008, 07:48

jakoś 99% Pro Raiderów
plywa na tym co daje sponsor :?

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2008, 20:08

Cygański król pisze: Bo widziałem pare desek polskich proriderów w życiu i fakt jest taki... że... były to zwykłe deski... Takie jakie masz ty i ja... Nie wiem skąd bierzesz te informacje o malowanych customach...

Jakby mieli super customa malować jak nobile 666 to by chyba zrobili mu inną grafikę

To ze widziałeś deskę z taka sama grafika to nie znaczy ze widziałeś te sama deskę :wink: :lol: co lepsze nie znaczy ze wyprodukowano ja w tej samej fabryce przez tego samego producenta :)

Cygański król

Post13 mar 2008, 21:16

A skąd to info jeśli można wiedzieć? bo tak się składa żę mam deskę po zawodniku i jest to zwykła deska nie custom, wierz mi

maski
Kontaktowanie:

Post14 mar 2008, 00:07

Cygański król pisze:A skąd to info jeśli można wiedzieć?

w ostatnim numerze brawo girl bylo o tym :)

Cygański król pisze: ...bo tak się składa żę mam deskę po zawodniku i jest to zwykła deska nie custom, wierz mi

przeciez pisales ze nie czujesz roznicy to skad wiesz, ze to seryjna :)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2008, 02:01

maski pisze:w ostatnim numerze brawo girl bylo o tym :)

nie to w telewizji mówili :wink:

Cygański król

Post14 mar 2008, 12:38

maski pisze:
Cygański król pisze:A skąd to info jeśli można wiedzieć?

w ostatnim numerze brawo girl bylo o tym :)

Cygański król pisze: ...bo tak się składa żę mam deskę po zawodniku i jest to zwykła deska nie custom, wierz mi

przeciez pisales ze nie czujesz roznicy to skad wiesz, ze to seryjna :)

Heh, czepaiasz się już w tym momęcie, ale nieważne, wiem że seryjna bo pływałem na innych 555 i były identyczne:P

Wróć do „Recenzje & Opinie”