jak obiecałem
piszę pokrótce co i jak udało nam się "stwierdzić"

..nawet wielbłądy były zainteresowane

nie napalaliśmy się jakoś na romiarówkę REVów, którą podesłał nam do testów "importer"

poszły na ogień jako ..czwarte?
i o dziwo - był to nasz błąd - bo okazały się być dość udane

na dzień dobry został przetestowany rozmiar 13m
warunki "FANTASTYCZNE"

deska NOBILE 666 132x41, rider 81 kg
zaczynało się od 8-10 węzłów - latawiec nadzwyczaj zwrotny i reaktywny
naprawde nas zaskoczył szybkośćiąw tym rozmiarze i w tych "warunkach" wiatrowych
kolory tego rozmiaru nas nie oczarowały

za to tradycyjny dizajn SS - od zawsze należał do udanych

długo na tej 13tce nie polataliśmy
ponieważ wiatr stopniowo siadał
osiągając wreszcie jakieś 5-6 węzłów
a kajt o dziwo nadal utrzymywał sie w powietrzu
o dziwo - ponieważ dotychczasowe pancerne SS jakie znaliśmy spadały z nieba jako pierwsze

REV nadal jest pancerny - ale wykonany jest z jakiegoś "dziwnego" materiału - lekkiego zarazem
zwłaszcza tuby
udało nam sie to niestety dość dogłębnie sprawdzić
ponieważ w pewnym momencie już nawet podchodzenie do tyłu ani wahlowanie nie pomagało
i REV 13 spadł z nieba, na 3 sekundy na egipską plażę
(dla niewtajemniczonych - tam plaże sązazwyczaj nieco inne niż w Polsce - czytaj ostre

co poskutkowało 3 małymi przetarciami

które już pięknie naprawił mistr Celar

na kolejny atak poszłą 9tka REV
już w piknych kolorkach

hm...
testy były dłuuugie
a każdy kto schodził z bananem na twarzy dokłądał kilka uwag
nabierało się ich tyle:
- kite doskonale trzyma kształt, nawet w warunkach ostrego przepałowania, może to zasługa "normalnie grubych"

- kite jest ODPOWIEDNIO reaktywny - 13tka jest naprawde odpowiednio szybka - a mała 9tka nie zabija szykością - jest bardzo przewidywalna
- winda na bardzo przyzwoitym poziomie - nie jest to Edge - ale kite naprawde "uczciwie" nosi w powietrzu, przy tym skoki sąnaprawde łatwe i o dziwo: przyjemne - cały czas intuicynie czuć GDZIE znajduje się kajt, a żeby coś schrzanić podczas lotu - naprawde trzeba sie "postarać"
skoki są do tego stopnia "miękkie" że wydawało nam się iż producent dodał jakieś miękkie , "nieco" elastyczne wstawki do linek - by "amortyaowały" szarpnięcia - ale przecież kite przez to straciłby na sterowności

skoki nie są wybitnie długie ani wysokie - ale określiłbym je mianem CZOŁÓWKI kajtów

skoki za to są NAPRAWDE ŁATWE

-wstawanie z wody

- siły na barze - optymalne - rosnące liniowo, takie jak lubię

- bar - trzecia liga

czarny

za to kite wykonany mistrzowsko - a do tego potrzebuje BARDZO krótkiego baru ( nie mierzyłem długości

-aha - stopper-ball nie jest zbyt udany, ale o dziwo większość firm ma z tym problem

- bardzo dobre czucie kajta na barze

- REV dobrze kręci kiteloopy, nie ma tendencji do tracenia kształtu w trakcie ich trwania, zarówno w haku jak i UH

- należycie zachowuje siępodczas unhooked, zarówno na powerze - "nie wyrywa z butów" (tym bardziej jak sie ich nie nosi

- plecak - ładny dizajn i pojemny - ale niezbyt praktyczny

podsumowując - kajt z górnej póki, bardzo udany, nie jest wyżyłowany dla zawodników (Ci mają FUELa z oferty SS

Oceniam go jako bardzo uczciwą ofertę

napewno w pierszej trójce, nooo mooooże piątce

wyróżniająca sie konstrukcja
myślę że może byćo nim głośno w Polsce w nadchodzącym sezonie
szkoda że SS nigdy do najtańszych nie należały

jestem przekonany że ten kite nie będzie miał raczej złych opinni
zarówno poczatkujących jak i zaawansowanych riderów
wreszcie Slingowi udało się zrobić dobrego płaskiego latawca..
czekam na Wasze testy i znalezienie pozostałych negatywnych cech w tej konstrukcji..
sam jestem ich ciekaw

zapraszamy na testy REVów do WAKE.PL na Ekolagunę

będziemy je jeszcze mieli przez jakiś czas - a jeśli spełnią oczekiwania reszty doświadczonej kadry WAKE.PL - być może poszerzymy naszą ofertę szkoleniowo/testowo/sprzedażową własnie o REVy

pozdrawiam