Opiszcie latawke Best Waroo

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post17 mar 2009, 20:34

Wkur... mnie to jak tu co chwila ktos jedzie po tym waroo!!!! Co macie do tego waroo, skoro wiekszosc tych co negatywnie pisza o tej latawce nie mialo go w rece!!! Jaki by sie nie pojawil temat to non stop kilku znajdzie sie takich co pisza jaki to dupiaty latawiec!!! Mi to sie wydaje ze to wcale nie chodzi o waroo a raczej o dystrybutora tego latawca :hand: Bo jakby ten dystrybutor handlowal np Cabrinha to pewnie te latawce by byly mega do d...Jak sie Wam nie podobaja to na nich nie plywajcie a co komu pasuje to niech sam zdecyduje!!!!Z wiekszosci tych negujacych wypowiedzi na temat waroo wynika jakby to waroo byly najgorsze na swiecie!!! Jedno jest pewne :wink: nie ma tu wiecej postow na temat innych latawcow jak waroo!!!

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 20:43

ja wiem że 2007 mi zupełnie nie leżał - jedyny znośny był 9m. Tyle powiem. I w te wakacje uderzam do Ziomka sprawdzić jak jest z modelami na 2009. Tymczasem cały czas nie dostałem odpowiedzi o krętliku.

PS. Temat na górze... mimo wszystko to chyba cały czas reklama ;)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 21:58

Sami go podbijacie...i bardzo dobrze ;)

Zależy o co pytasz w krętliku - po jednym, dwóch kiteloopach powinien działać sam. Jeśli tak się nie stało i nie odkręciłeś ręcznie, linki będą się skręcać. pewnie to wada, mi tam nie przeszkadza za bardzo.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 22:25

Wszyscy jadą po tym Waroo jak po burej suce nie wiedzieć czemu. Mi na 11 z 2007 pływało i pływa sie bardzo dobrze i sporo przez jeden sezon sie nauczyłem. Nie miałem z latawcem najmniejszych problemów technicznych nic sie nie rozpruło, pękło, podarło czy rozeszło. Szwy trzymają doskonale, balony też. Latawiec używany prawie co weekend na wodzie a zimą na SK. Praktycznie wygląda jak nowy gdyby nie lekkie przybrudzenia od kładzenia na ziemi ale to wszystkie kajty tak mają. No chyba że ktoś tylko rozkłada sie na suchutkim piaseczku nad morzem. I jaki z tego morał?
A taki że polubiłem ten latawiec i dziś odebrałem nowiutkie i pachnące Waroo 11 2009 ( i to jeszcze po cenie przed podwyżką ) i mam nadzieje że da mi tyle samo frajdy jak nie więcej co 2007.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2009, 18:52 przez Qba-EPP11, łącznie zmieniany 1 raz.

patron
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 23:29

przemass pisze:Sami go podbijacie...i bardzo dobrze ;)

Toż to nie mówię przecie, że źle ;) mi to obojętne, Wy się cieszycie ;)
A co do krętlika: da radę dosięgnąć go jedną ręką? Bez jakichś kosmicznych wygibasów?

przemass
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 23:43

Krętlika samego w sobie nie sięgniesz ręką ale na luzie łapiesz za TRADYCYJNY depower strap i odkręcasz. Nie ma z tym problemu.

Osobiście uważam że najlepszy krętlik ( bo ręczny ) jest w ozonie, ale nie można mieć wszystkiego.

pozdro

patron
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 23:51

hmm.. dziwne to.. ale chyba nadal się nie zmieniło nic względem tego co pamiętam.
Patentu ozona nie znam. Wiem, że CORE wymyślił bardzo dobry sposób na odkręcanie linek. Po prostu po loopie zjeżdzasz barem na sam dół, maksymalnie go ściągasz i linki się same odkręcają - krętlik przy haku. W razie problemu też można dosięgnąć bez problemu ;)

Awatar użytkownika
Biały
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 00:40

patron pisze:hmm.. dziwne to.. ale chyba nadal się nie zmieniło nic względem tego co pamiętam.
Patentu ozona nie znam. Wiem, że CORE wymyślił bardzo dobry sposób na odkręcanie linek. Po prostu po loopie zjeżdzasz barem na sam dół, maksymalnie go ściągasz i linki się same odkręcają - krętlik przy haku. W razie problemu też można dosięgnąć bez problemu ;)

recon 2 cabr. tak miał

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 11:24

maski pisze:niestety rafał ma racje..... bylem, widzalem
....8 lat temu tez bylem i wiem ze nie bardzo ziomek miał czym sie jarac i co porownywac bo kiciarzy bylo tylu, ze na palcach mozna bylo ich policzyc :)
ziomka nie bylo tam... wiec pewnie podniecał sie w inny sposób :)
....

hehe
"cfaniaczków" którzy sami sobie podkladają kłody lubie "najbardziej"
parafrazując miszcza " w de byleś - gie widziałeś"

Obrazek

zdjęcie z sezonu 2002
lajkra bodaj z 2001 - mam ją jeszcze do dziś :wink:
w tle widać ILE latawcow nad Zatoką
na tym jedynym to zapewne maski, bo to Naish przecie..

szkoda gadać..

wróćmy więc do Waroo..
(o którym tez wiele zlego mozesz powiedziec - choć ..nadal Besta
macie na stronie, w ofercie :lol: :lol: , której nigdy nie bylo
choć staraliście się o Besty by je sprzedawać..)
zaktualizujcie może www, bo bardzo niewiarygodna jest taka sciema :wink:

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 11:47

offtop/ ale mega fotka, 100% oldskul ;) ta latająca podkowa w tle ;)

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 18:24

Przemas jako że obaltany jesteś na W2009 mam pytanko. Na środku tuby głównej tam gdzie zaczynają sie linki uzdy są dodatkowe dwie tasiemki, Co sie zmieni w charakterystyce latawca jak sie zmieni linki i podczepi wlasnie do tych dodatkowych?

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post19 mar 2009, 19:34

Przemas coś sie nie odzywa więc może ktoś inny obeznany w temacie odpowie mi na pytanie :?

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2009, 19:56

Te dodatkowe tasmy na gluwnej tubie sa z mysla o 5.tej lince. Powinien byc noseline w ksztalcie Y i 5. linka na barze. Jednak teraz jest Bar z czerwona linka. system ala mini 5.th line lub IDS.

przemass
Kontaktowanie:

Post19 mar 2009, 21:01

Przemass się nie odzywa, bo w Egipcie nie zawsze jest net, za to często impreza wieczorem;)

Co do Waroo, szczerze mówiąc nie próbowałem nic zmieniać w ustawienieniach przy tubie głównej - dla mnie ten latawiec super pracuje w ustawieniu fabrycznym. Na szczęście Michał już Ci odpowiedział, a sądzę że jest bardziej obeznany z tematem;)

Przetestowałem za to wszystkie ustawienia linek sterujących na krawędzi spływu, w mniejszych rozmiarach (7/9) warto jest zmienić na wolniejsze, bo latawiec jest stabilniejszy do uh i wolniejszy, co przy niektórych trikach może mieć znaczenie. Na wave i freeride ustawienie AA.

Messi

Post19 mar 2009, 21:19

Mam krótkie pytanie do znawców tematu.

Posiadam dwa latawce Waroo - 9m z 2007 oraz 13m z 2008. Pływam na nich od około roku, na tym samy barze o szerokości 45 cm.
Z wcześniejszych wątków kilka osób radziło by do tych dwóch rozmiarów lepiej używać baru 55 cm. Powiem szczerze, że czasami w BRA nie chciało mi się nawet pompować 13m ze względu na szybkość reakcji, wolałem poczekać kilka godzin i pośmigać na 9m.

Czy jest sens dokupić bar 55cm do mojej 13m? Czy będę odczuwał dużą różnicę po przesiadce na większy rozmiar baru?

Dzięki za odpowiedź.

Wróć do „Recenzje & Opinie”