NOBILE 2010

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 14:26

Jurgen pisze:
RAFAŁ pisze:I jak to jest? Z tego co widziałem powiększyli rocker jak w SU2
tylko twardość zrobili nie jak w bambusie tylko jak prosiries60 08
czyli bardzo miękka.Ciekawe jak zmienił się pop.
Deska wygląda fajnie,ale ta twardość..... :think:

Pewnie przenieśli produkcje do Sudwy :P :twisted: :twisted:

Buahah no co Ty, oni wykradli od SU-2 ich najlepsze technologie i teraz kopiują w swoich deskach....to są niedobre ludzie jednak oj niedobre :lol:

ciekawe co jeszcze oprócz rockera zmałpowali :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 16:05

przemass pisze:Buahah no co Ty, oni wykradli od SU-2 ich najlepsze technologie i teraz kopiują w swoich deskach....to są niedobre ludzie jednak oj niedobre :lol:

Przemass - zastanawiam sie skad u Ciebie i kolegow tyle nie checi do produktow z Sudwy? Czym to mozesz racjonalnie uzasadnic?
Moze SU2 wciska jakis shit 1/4 polskim rajderom a oni o tym sa nieswiadomi :!: :idea:
Musicie chyba wiecej wiedziec niz Lou Wainman i Franz (taki facet od LW, ktory uznawany jest za goscia co wynalazl twintipy) :idea:
Wiem, ze magazyny testujace sprzet KS barwia kazdy produkt (bo jak pisac brutalną prawdę o sponsorach :idea: ) ale czemu deski LW sa hiper pozytywnie opisywane? Zobacz sobie np ostatni KiteWorld (naklad 30tys).

Prosze podziel sie swoja wiedza - niech inni poznają czemu te deski tak Ci nie pasuja.

Nie plywalem jeszcze na Nobile 2010 a deski z poprzednich lat srednio mi pasowaly ale jakos nie wieszalem psow na produktach z B-B.

RAFAŁ

Post01 paź 2009, 16:16

Ciekawe jakie będą recenzje? Jeszcze parę miesięcy temu były osoby
którym przeszkadzał duży rocker bo niebyło go w Nobile ciekawe czy
teraz będzie już dobry i deska na 2010 będzie lepsza od 09.
Czy okaże się że jednak taka deska jest lepsza na czop i fale itd.... :wink:

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 16:35

Blunty od su2 różnią się przede wszystkim rockerem, który jest większy :!: Deska jest bardzo specyficzna ale bardzo szybko sie do niej przekonalem :thumb:
ale wracając do tematu NOBILE to jak zobaczylem foty to pomyslalem ze to skywalkery :!: :!: :!: - pojechana grafa :shock: :thumb:

Alinek
Deska: Nobile
Latawiec: Nobile
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 17:42

Rozmiary damskich:
125#38
128#39
131#40

Grafika NHP jak dla mnie super.
Naprawde.
:!:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 19:35

RAFAŁ pisze:...Czy okaże się że jednak taka deska jest lepsza na czop i fale itd.... :wink:

Oj RAFAŁ przecież wiadomo że SU2 nic nie przebije :twisted: :wink:

RAFAŁ

Post01 paź 2009, 21:57

Jurgen pisze:
RAFAŁ pisze:...Czy okaże się że jednak taka deska jest lepsza na czop i fale itd.... :wink:

Oj RAFAŁ przecież wiadomo że SU2 nic nie przebije :twisted: :wink:

Oj JURGEN przecież wiadomo że tak jak niema najlepszego kita,tak
samo niema najlepszej deski :wink: tylko chyba nie wszyscy o tym
wiedzą.Poczekajmy na recenzje... :lol:

przemass
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 22:36

BraCuru pisze:
przemass pisze:Buahah no co Ty, oni wykradli od SU-2 ich najlepsze technologie i teraz kopiują w swoich deskach....to są niedobre ludzie jednak oj niedobre :lol:

Przemass - zastanawiam sie skad u Ciebie i kolegow tyle nie checi do produktow z Sudwy? Czym to mozesz racjonalnie uzasadnic?
Moze SU2 wciska jakis shit 1/4 polskim rajderom a oni o tym sa nieswiadomi :!: :idea:
Musicie chyba wiecej wiedziec niz Lou Wainman i Franz (taki facet od LW, ktory uznawany jest za goscia co wynalazl twintipy) :idea:
Wiem, ze magazyny testujace sprzet KS barwia kazdy produkt (bo jak pisac brutalną prawdę o sponsorach :idea: ) ale czemu deski LW sa hiper pozytywnie opisywane? Zobacz sobie np ostatni KiteWorld (naklad 30tys).

Prosze podziel sie swoja wiedza - niech inni poznają czemu te deski tak Ci nie pasuja.

Nie plywalem jeszcze na Nobile 2010 a deski z poprzednich lat srednio mi pasowaly ale jakos nie wieszalem psow na produktach z B-B.

Ależ Marku - nie ma we mnie W OGÓLE niechęci do produktów z SU-2. Chociaż pierwszy wainman ( blunt bodajże ) był najgorszą deską na jekiej chyba pływałem, o tyle "bambus" był przyzwoity bardzo itd. itp - tu można dywagować bo każdemu co innego pasuje.
Słynne "śmiganie po chopie" blunta i innych desek SU2 jest dla mnie niestety wadą - nie wiem jak Ci to opisać ale wg. mnie deska zdecydowanie wpada w zbyt duże wibracje, dużo bardziej wolę gdy deska "tnie" wodę a nie się od niej odbija - spójrz na krawędzie obu desek i zrozumiesz na pewno o co mi chodzi. Na bambusie pływało mi się OK, nie mam tej desce nic do zarzucenia - jednak jest to zupełnie inna klasa niż pozostałe produkty. Ale tak jak piszę każdy pływa na tym co lubi.

Jest we mnie jednak dużo niechęci do insynuacji w topicu o Nobile, że idą oni w stronę SU2 bo po pierwsze deski są podobne do siebie za przeproszeniem jak pięść do jeża, po drugie to raczej inne firmy zazwyczaj idą w ślady Nobile, nie odwrotnie ( nie muszę wymieniać nazw;)).

Dlatego Panowie nie odwracajmy kota ogonem, ktoś tu chyba pomylił priorytety ;)

Awatar użytkownika
Lida
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 paź 2009, 22:50

RAFAŁ pisze:Poczekajmy na recenzje... :lol:

ale recenzje wydaną przez kogo?
kto będzie TU autorytetem??

mnie ciekawi:
->cena,
->co jest zmienione w stosunku do NHP(choć na swoim poziomie umiejętności i tak nie wyczuje zapewne różnicy)
->i niestety prosta sprawa, czy wreszcie strapy są w damskim rozmiarze.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post01 paź 2009, 22:56

znowu :lol:

jas.

Post02 paź 2009, 01:05

Jak by nie patrzec przemass ma ewidentnie racje. Su2 nie mam nic rowniez do zarzucenia poniewaz deska kosztuje tyle ile kosztuje, a nie o tysiac wiecej :idea: :!:
Jesli bierzecie deske w rece i nie widzicie roznicy w konstrukcji ktora powoduje
ze deski nobile kosztuja dwa razy wiecej (tak samo z reszta jak inne konstrukcje 3d na rynku...),
to ciezko cokolwiek tu wytlumaczyc.
Deski Su2 sa bardzo dobre za cene za ktora je mozna dostac :!:
Ale do Nobile im sporo brakuje.

A jesli chodzi o deski 2010 to narazie odrobine za malo na nich plywalem,
zeby cos bardzo madrego powiedziec i porownac z 09 chociaz musze powieedziec
iz nhp w rozmiarze 134 z 09' to moim zdaniem deska wszech czasow chyba,
a zwlaszcza prototypy ktore posiadal Kociak i Bart.

przemass
Kontaktowanie:

Post02 paź 2009, 14:21

Ja może tylko dodam od siebie że zawsze przyjemnością jest wspierać polskie inicjatywy, kiedy się je widzi na zagranicznych spotach i ludzie zastanawiają się w jakiej firmie robią takie dobre deski. Bez znaczenia czy to Nobile, Xenon, SU2, Master zawsze fajnie jest kogoś "uświadomić" heh.
Fakt, że jak dotąd zdarzyło mi sie tylko z Nobile i Xenonem ;)

Co do 666 09 - tak samo myślę, tyle że w 131...no ale tak samo myślałem w 08'...i 07'...i 06' ;) Wygląda na to że w tym sezonie będzie się dużo działo nie tylko w Nobile zresztą.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2009, 14:50

jas. pisze:iz nhp w rozmiarze 134 z 09' to moim zdaniem deska wszech czasow chyba,
a zwlaszcza prototypy ktore posiadal Kociak i Bart.

Kociak posiada 131 ;)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2009, 15:37

jas.

Post02 paź 2009, 15:59

Smokie 134 na sto procent :) Wiem bo ja chcialem :d ale miala maly wypadek zanim stala sie moja wlasnoscia :(
I w stu procentach ponownie popieram zdanie przemassa.
Zajebiscie ze produkujemy tyle desek i jak by nie patrzec na najwyzszym swiatowym poziomie.

Wróć do „Recenzje & Opinie”