Dobry to jak na 9 latasz przy 14 wezlach i mniej.
macsurf pisze:Jurgen pisze: masz mały filmik z naszych ostatnich zmagań sztormowych (do 50 węzłów). W rolach głównych 9m NHP
Jezeli tam tak dymalo to smiem twierdzic ze ten latawiec nie ma wogole ciagu w gore. Na ozonie z palcem w dupie latalbys 2x wyzej.
A poza tym kto przy 50 wezlach wychodzi na 9m ? No chyba ze wialo 25 wezlow a przy 1 szwaliku pokazalo 50, i potem rodza sie historie w stylu "ale ze mnie kozak przy 50 knotach na 9m latalem"
macsurf pisze:Tak czy siak porownywac latawiec Nobile do Ozona czy Cabrinhy to troche nieporozumienie.
macsurf pisze:march_in pisze:uwazasz ze nie mozna poprawic latawca z roku na rok?
Mozna, ale nie zawsze to oznacze ze bedzie to nie wiadomo co i tak tez jest w tym przypadku.
Skoro dla Ciebie pływanie na Kite to tylko skoki to gratuluje wyboru ozone.macsurf pisze:Jezeli tam tak dymalo to smiem twierdzic ze ten latawiec nie ma wogole ciagu w gore. Na ozonie z palcem w dupie latalbys 2x wyzej.
Nie będę polemizował skoro stałeś na brzegu z wiatromierzem to wiesz lepiej co się działo.macsurf pisze:A poza tym kto przy 50 wezlach wychodzi na 9m ? No chyba ze wialo 25 wezlow a przy 1 szwaliku pokazalo 50, i potem rodza sie historie w stylu "ale ze mnie kozak przy 50 knotach na 9m latalem"
Jurgen pisze:Skoro dla Ciebie pływanie na Kite to tylko skoki
Jurgen pisze:to gratuluje wyboru ozone.
Jurgen pisze:Nie będę polemizował skoro stałeś na brzegu z wiatromierzem to wiesz lepiej co się działo.
macsurf pisze:Wierz mi ze nie tylko.
macsurf pisze:A dziekuje, przynajmniej nie zaluje.
macsurf pisze:Nie stalem, ale jak ktos mowi o 9m i 50 wezlach to z daleka widac ze pisze glupoty.
march_in pisze:w ostatnia niedziele zmierzylismy 46 wezelkow w szkwale a kopy chodzily mocniejsze i sadze ze wlasnie pod 50.na malym morzu kolega kolo 90kg plywal na 9m cabrinha, reszta miala 7m.
RAFAŁ pisze:march_in pisze:w ostatnia niedziele zmierzylismy 46 wezelkow w szkwale a kopy chodzily mocniejsze i sadze ze wlasnie pod 50.na malym morzu kolega kolo 90kg plywal na 9m cabrinha, reszta miala 7m.
macsurf napisał:
Nie stalem, ale jak ktos mowi o 9m i 50 wezlach to z daleka widac ze pisze glupoty.
Ja też w to nie wierze.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości