Prosze o opinie!! Swithblade 08' vs Instinkt 08' vs NHP 08'

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post10 paź 2009, 13:54

Jestem tego samego zdania co Macsurf . Dla mnie to zaden wynik ze np 12 wytrzymuje 30 wezlow byl taki nash w 2006 :wink: przed heliksem w ktorym zakres paktycznie sie nie konczyl .Marna imitacja crozbowa z tamtych czasow .Tez na nim ludzie latali ale czy byl dobry?
Dobry to jak na 9 latasz przy 14 wezlach i mniej.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 14:01

macsurf pisze:
Jurgen pisze: masz mały filmik z naszych ostatnich zmagań sztormowych (do 50 węzłów). W rolach głównych 9m NHP :)

Jezeli tam tak dymalo to smiem twierdzic ze ten latawiec nie ma wogole ciagu w gore. Na ozonie z palcem w dupie latalbys 2x wyzej.

A poza tym kto przy 50 wezlach wychodzi na 9m ? No chyba ze wialo 25 wezlow a przy 1 szwaliku pokazalo 50, i potem rodza sie historie w stylu "ale ze mnie kozak przy 50 knotach na 9m latalem" :lol:

z ciebie to twardziel musi byc.
a mozesz mi wytlumaczyc to swoje stwierdzenie:
macsurf pisze:Tak czy siak porownywac latawiec Nobile do Ozona czy Cabrinhy to troche nieporozumienie.

uwazasz ze nie mozna poprawic latawca z roku na rok?

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 14:21

inna sprawą jest to, że (nie wiem jak w Nobile) istnieje zwykle kilka możliwości ustawień np Besty czy Northy czy Ozony czy np SS Rev ma tych kombinacji minimum KILKA jak nie kilkanaście więc moim zdaniem wchodzenie do wody na przysłowiowe 2 halsy z latawcem i opisywanie wrażeń później na forum mija się trochę z celem...

ale ja podobnie jak Pinio... nie znam się :wink:

Awatar użytkownika
rolnik

Post10 paź 2009, 14:35

Troche racji jest ale zwykle odbierasz nowy latawiec strymowany niejako fabrycznie. Tak jak zaleca producent a potem kombinujesz czy inne ustawienia nie pasuja Ci bardziej . To byl dzien testowy wiec sadze ze latawki byly dobrze strymowane. Cos jest na rzeczy ze jedne latawce sa pozadane a inne leza mimo dobrej ceny . Najlepiej jest testowac samemu a jesli opiera sie tylko na opiniach zaslyszanych to brac pewniaki. W tym przypadku ozon albo cabrhina . Ja to bym zeeko polecil w tych rozmiarach :wink: :lol:

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 15:17

march_in pisze:uwazasz ze nie mozna poprawic latawca z roku na rok?

Mozna, ale nie zawsze to oznacze ze bedzie to nie wiadomo co i tak tez jest w tym przypadku.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 16:34

macsurf pisze:
march_in pisze:uwazasz ze nie mozna poprawic latawca z roku na rok?

Mozna, ale nie zawsze to oznacze ze bedzie to nie wiadomo co i tak tez jest w tym przypadku.

Można też nieźle POGORSZYĆ latawiec z roku na rok :twisted: I z tych 3 wymienionych firm jedna się wybitnie wykazuje w temacie :lol:

Co do konkretnego wyboru między tymi latawcami wydaje mi się że NHP może być za trudna dla początkującego, chociaż nie jest to zły latawiec do newschool. Zostają więc dwa, gdybym musiał wybrać tylko pomiędzy nimi, raczej padłoby na ozone, ale to są mega subiektywne odczucia, jednym pasuje to,innym tamto więc tu raczej odpowiedzi zdecydowanej nie znajdziesz.

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 19:33

macsurf pisze:Jezeli tam tak dymalo to smiem twierdzic ze ten latawiec nie ma wogole ciagu w gore. Na ozonie z palcem w dupie latalbys 2x wyzej.
Skoro dla Ciebie pływanie na Kite to tylko skoki to gratuluje wyboru ozone.

macsurf pisze:A poza tym kto przy 50 wezlach wychodzi na 9m ? No chyba ze wialo 25 wezlow a przy 1 szwaliku pokazalo 50, i potem rodza sie historie w stylu "ale ze mnie kozak przy 50 knotach na 9m latalem" :lol:
Nie będę polemizował skoro stałeś na brzegu z wiatromierzem to wiesz lepiej co się działo.

klossu

Post10 paź 2009, 20:02

Dzieki za porady i dyskusje.

Wybralem Cabrihne Switchblade 3 10m 08'.

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 20:50

Jurgen pisze:Skoro dla Ciebie pływanie na Kite to tylko skoki

Wierz mi ze nie tylko.

Jurgen pisze:to gratuluje wyboru ozone.

A dziekuje, przynajmniej nie zaluje.

Jurgen pisze:Nie będę polemizował skoro stałeś na brzegu z wiatromierzem to wiesz lepiej co się działo.

Nie stalem, ale jak ktos mowi o 9m i 50 wezlach to z daleka widac ze pisze glupoty.

Awatar użytkownika
rolnik

Post10 paź 2009, 20:55

albo bardzo zepsuty wiatromierz

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 21:00

macsurf pisze:Wierz mi ze nie tylko.

Wierze :)

macsurf pisze:A dziekuje, przynajmniej nie zaluje.

No to jest nas dwóch :) Ja swojego też nie żałuje :)

macsurf pisze:Nie stalem, ale jak ktos mowi o 9m i 50 wezlach to z daleka widac ze pisze glupoty.

Masz racje :) Wiało 10 węzłów a my się cieszymy że uszliśmy z życiem :) Skoro znasz góry wszystkich latawców dla riderów każdej wagi to zwracam honor :) pozdrowienia :) Nie chce mi się kłócić ;)

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 21:02

w ostatnia niedziele zmierzylismy 46 wezelkow w szkwale a kopy chodzily mocniejsze i sadze ze wlasnie pod 50.na malym morzu kolega kolo 90kg plywal na 9m cabrinha, reszta miala 7m.

RAFAŁ

Post10 paź 2009, 21:39

march_in pisze:w ostatnia niedziele zmierzylismy 46 wezelkow w szkwale a kopy chodzily mocniejsze i sadze ze wlasnie pod 50.na malym morzu kolega kolo 90kg plywal na 9m cabrinha, reszta miala 7m.

macsurf napisał:
Nie stalem, ale jak ktos mowi o 9m i 50 wezlach to z daleka widac ze pisze glupoty.

Ja też w to nie wierze. :wink:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 21:50

RAFAŁ pisze:
march_in pisze:w ostatnia niedziele zmierzylismy 46 wezelkow w szkwale a kopy chodzily mocniejsze i sadze ze wlasnie pod 50.na malym morzu kolega kolo 90kg plywal na 9m cabrinha, reszta miala 7m.

macsurf napisał:

Ja też w to nie wierze. :wink:

ale w co ze wazysz kolo 90 kg?

Awatar użytkownika
rolnik

Post11 paź 2009, 08:54

Naprawde po wielu postach zaczynam sie myslec ze moze to ja mam zepsuty wiatromierz a moze ustawiacie km/h bo serio sie zastanawiam nie ironicznie .Przy 50 wezlach ciezko jest prosto stac piach tak wali po nogach ze az boli i woda zerwana z falki leci poziomo . Samochody jezdza mocno przechylone w jedna strone . Tak jest wg mojego wiatromierza i nie wierze ze ktokolwiek z tego forum poztawi wtedy 9 malo kto 7 a wiekszosc schowa sie z aparatami za jakas przeszkode .
Trzeba by bylo wyskalowac nasze wiatromierze moze moj zaniza a wasz zawyza i blad jest rzedu 10 - 15 wezlow wtedy wsztystko mozliwe :wink:

Wróć do „Recenzje & Opinie”