F-one Bandit 3

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
prodegior
Deska: nobilka nhp
Latawiec: edge/wainman
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post16 paź 2009, 18:08

czy jest szansa na szersza recenzje? latawiec jest juz na rynku od jakiegos czasu i pewnie juz jest oplywany?moze dystrybutor cos skrobnie :?:

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post18 paź 2009, 22:35

Lukas pisze:Witam - w ten weekend miałem przyjemność spotkanie z bandytem nr 3 9m2!!!

przy jakim wietrze plywales ta 9 ? bo mam w planach kupic jeszcze w tym roku B3, bedzie to moj pierwszy f-one i zupelnie nie wiem jaki dobrac rozmiar do moich 85kg i polskich warunkow (np.jez.lebsko) mam narazie CABRINHNE SB 16m2 '06

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post19 paź 2009, 00:14

z Banditów jeszcze tylko na trójce nie plywalem, ale osobiscie w ciemno,
ja bym bral 9 i 13 :roll: :roll: :roll:

a tak btw to ta 16 na 85kg to chyba masakra :?: :!: :?:
nie nosi cie za wysoko :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post19 paź 2009, 01:09

Nomercy pisze:z Banditów jeszcze tylko na trójce nie plywalem, ale osobiscie w ciemno,
ja bym bral 9 i 13 :roll: :roll: :roll:

a tak btw to ta 16 na 85kg to chyba masakra :?: :!: :?:
nie nosi cie za wysoko :twisted: :twisted: :twisted:

narazie to mam kase tylko na jeden B3 wiec moze wybiore cos posredniego 10 albo 12 a ty ktorego ze swoich DOSow czesciej uzywales w tym sezonie? , co do mojej 16 to poprostu staram sie nie pakowac z nia na duze wiatry bo faktycznie czasem zrywa berecik :twisted:

Nomercy
Kontaktowanie:

Post19 paź 2009, 17:51

B3 jest w rozmiarach:
5.0m
6.0m
7.0m
8.0m
9.0m
10.0m
11.0m
13.0m
15.0m.

ja nieststy mialem pecha w tym roku i za czesto sobie nie poplywalem :? :? :?

ale czesciej uzywalem 12 niz 8.
Mam nadzieje ze to sie niedlugo zmieni - sezon na wieksze wiatry przyszedl w UK :lol: :lol: :lol:

Wez 13 a jak kasy dozbierasz kup cos mniejszego :idea: :idea: :idea:

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 02:30

Bandit III ktos moze plywal jeszcze na tym sprzecie i .... chce sie pochwalic wrazeniami ? 8) 8)

antoni2

Post04 lis 2009, 10:56

djbartekk pisze:Bandit III ktos moze plywal jeszcze na tym sprzecie i .... chce sie pochwalic wrazeniami ? 8) 8)
też jestem ciekaw, kto podzieli się wrażeniami ;)

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post05 lis 2009, 08:23

Dzięki uprzejmości kolegi Daniela zrobiłem na 9 parę halsów szkoda że przy granicznym wietrze 12-15 knot więc za wiele nie powiem.
Mogę tylko powiedzieć że latawiec zachowuje się podobnie jak bandit I który dla mnie jak do tej pory jest wzorem..
Jest dopracowany i polepszony w porównaniu do poprzednika. Linki na barze są tej samej długości więc tren poniekąd bdb bar można używać w innych latawcach podobnej konstrukcji(jezeli się mylę to proszę to sprostować)Pompowanie jednym zaworem znacznie ułatwia obsługę ale to chyba jedyny +. Osobiście przy mocnych szkwałach w BI odczuwam dyskomfort z powodu mocnych szarpnięć . W BIII ponoć to poprawili i jest ok..
Zapewne jest to bardzo dobry sprzęt godny polecenia :idea:

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 12:37

maniek1975 pisze:zrobiłem na 9 parę halsów szkoda że przy granicznym wietrze 12-15 knot

a ile wazysz ? dalo sie plywac 9m przy takim wietrze? pytam bo zastanawiam sie jaki rozmiar kupic

Nomercy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 14:46

no to jak dla ciebie III jest prawie taka sama jak I to chyba wole DOSa :shock: :shock: :shock: :shock:

maniek1975
Dostał piwko: 9 razy

Post06 lis 2009, 10:24

djbartekk pisze:
maniek1975 pisze:zrobiłem na 9 parę halsów szkoda że przy granicznym wietrze 12-15 knot

a ile wazysz ? dalo sie plywac 9m przy takim wietrze? pytam bo zastanawiam sie jaki rozmiar kupic

Waże za dużo, dało się pływać ale powroty pod górkę :oops: Jeżeli ważysz 70-80kg romiar 9 lub 10 myślę że wystarczy jako podstawowy..

A co do BI to mam ją opływaną i mi odpowiada. Z BII wielkich doświadczeń nie mam jednak tyle co na niej pływałem mniej mi odpowiadała.. BII jest bardzo szybki BIII wdaje się trochę wolniejszy ,ale 9BIII na której pływałem miała bar 45 może przy dłuższym latawiec byłby szybszy :?: :idea: Ja wolę blondynki a Ty może brunetki...Osobiście wybieram BI i BIII :D
Nie sugerujcie się do końca moją opinią bo na BII i BIII zbyt mało pływałem są to tylko pierwsze spostrzeżenia .

havaj
Postawił piwka: 16 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2009, 15:01

wlasnie wrocilem z brazyli gdzie mialem do dyspozycji 9 i 10 bandit 3 , niestety polatalem tylko tydzien bo rozwalilem sobie kolano, ale moge co nie co powiedziec. zaczne od 10 ktora dla ridera ok 85 kg dawala rade caly czas czy to bylo 16 knotow czy 25, i to jedynie lekko regulujac na depowerze, takze zakres latawcow nadal jest ogromny! co sie zmienilo to potrzeba teraz metr wiekszego latawca niz w dosie, czyli zamiast 8 kupujemy 9 :) poza tym latawiec jest duzo bardziej stabilny niz dos, i ma wiecej ze starego dobrego c-shape, nie spada tak szybko jak wczesniejsze bandity po puszczeniu baru...poza tym latawiec szybko reaguje na bar, mega fajnie wykreca kiteloopy, no i ma zajebista moc unhooked, i to co robi bodajze eli zarka na addikcie2 czyli 3 triki unhook jeden za drugim jest mozliwe dla kazdego :) poza tym linki przy bridlach sa krotsze i latawiec ma mniejsze tendencje do przewijania, system bezpieczenstwa jest taki sam, zrywka i depower tez, zmienil sie chicken co jest znaczna poprawa i nie ma juz siermieznego plastiku, poza tym po wypieciu chicken czeka w jeden pozycji co jest b fajne do nauki unhook... hmm jednym slowem kajcik zajebisty, dobrze reaguje na ewentualne szkwaly, ktore w tym roku nawet w brasil sie pojawily.

havaj
Postawił piwka: 16 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2009, 15:03

a i co do wczesniejszych wypowiedzi to nie wiem gdzie 3 jest podobna do jedynki... szczerze to jest to podobna ewolucja jak miedzy 1 i 2, wiec roznice sa spore

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2010, 21:16

ktoś jeszcze miał przyjemność potestować Bandziora 3generacji ??

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2010, 22:29

maniek1975 pisze:Dzięki uprzejmości kolegi Daniela zrobiłem na 9 parę halsów szkoda że przy granicznym wietrze 12-15 knot więc za wiele nie powiem.
Mogę tylko powiedzieć że latawiec zachowuje się podobnie jak bandit I który dla mnie jak do tej pory jest wzorem..
Jest dopracowany i polepszony w porównaniu do poprzednika. Linki na barze są tej samej długości więc tren poniekąd bdb bar można używać w innych latawcach podobnej konstrukcji(jezeli się mylę to proszę to sprostować)Pompowanie jednym zaworem znacznie ułatwia obsługę ale to chyba jedyny +. Osobiście przy mocnych szkwałach w BI odczuwam dyskomfort z powodu mocnych szarpnięć . W BIII ponoć to poprawili i jest ok..
Zapewne jest to bardzo dobry sprzęt godny polecenia :idea:

mogę potwierdzić jeśli o bar chodzi:), z powodzeniem używałem go do SB IDS , czy do SS Octane, przy czym linki krótsze i 13 SS mega fajnie się zachowywał:)

Wróć do „Recenzje & Opinie”