Ozon C4

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
panek

Post23 paź 2009, 10:31

Witam
Czy ktos z kolegów cos wie o nowym produkcie Ozona C4.
Podobno Sport ma nie być produkowany a w jego miejsce ma być C4.?
Pozdrawiam
J :?: :cry:

Awatar użytkownika
Cleo

Post18 lis 2009, 10:43

Czekałem na ten latawiec prawie koło roku. Poważnie. . . . Prawie rok temy zaczely krążyć pogłoski, ze Ozone zacznie produkcjie C-kajta. Byłem cierpliwy. Cóż, z wyjątkiem wykonywania czestych telefonow do mojego lokalnego dystrybutora z tym samym pytaniem - kiedy?Kiedy? Kiedy ???!!!!!

Magiczny dziec nadszedł i jak pocisk lecialem do Kitepower tydzien temu rano zeby zabrać 11 metr do testów. Od pierwszej chwili gdy polozylem C4 na trawie byłem pod wrażeniem. Wszystkie jakością i dbałością o szczegóły, które oczekujesz od latawca Ozone sa widoczne. Jako że nie było zbyt dużo wiatru na początku, zacząłem w z centymetrem, by sprawdzić AR, długości, szerokości krawędzi czołowych. Wiesz - wszystkie naukowy sprwawy:)

W popoludniu wiatr zaczął cnabierac. Stałe 16 węzłów, więc udałem się, aby zobaczyć, jak ten kite sie miewa na wodzie! Ten latawiec jest szybki. I latwy! I hmmm "gładki"! Okazuje się szybko, ze jest łatwe w obsłudze i moc jest progresywna a nie gwaltowna. Trzymalem wysokosc bez problemow mimo slabego wiatru. I nie trzymać bylo dlugo czekac zeby moja zona skakała na plazy z podniecenia czeka na swoją kolej. Ona również kajtuje, old school, jak ja, i czekała wieki na testy Ozona C4. Jak się jej podobalo? . . . Dopiero stojąc na plaży i gorączkowo machać rękami udało mi się uzyskać jej uwagę na tyle długo, aby ona wrócila na plażę! Byla zakochana. Powiedziala, że miał dobre ciśnienie baru, stabilny w powietrzu, sprawny i szybki ze stałej progresywnej mocy przy zakręcie.

Wiatr zbierał się już około 20 węzłów, więc nadszedł czas, aby wrócić na wode i trochę poswirowac! Proste skoki były wyższe niż w naszym Sport +. Ten latawiec skacze jak ta lala. A potem trzyma Cie w powietrzu jak C kiedys trzymaly! Downturn i transitions i etc były bardzo proste. Gdybym chciał trochę więcej energii z nich - dobrze - Proszę pana - trochę więcej! Moim ulubionym trikiem był i jest F16. Podczas przeciągania ten trik naprawdę kite cisnal mnie z wydajnoscia C shape. Piekna, rowna nie gwaltowna moc przy loopie :)

Myślałem, że należy przetestować startowanie z wody. Ozone mowi ze jest tak latwo jak na bole. Ja nie specjalnie w to wierzylem ale..... ten kite startuje tak szybko jak Sport +. Ciagniecie tylnej linki i jest w powierzu tak jak boly czy delty.

Tak, dosyć tego opowiadania. Oto fakty:
Moc - jeśli chcesz, to jest z czego korzystać (Sporo :))). Jeśli chcesz mniej. . . to nie ma problemu. Kite będzie działać tak samo dobrze.
Depower - Takie samo jak boly Ozone. Sport +, Edge i Light
Uniwersalność - masywna. Ja kocham MOC a moja zona kocha latwe startowanie i lagodosci kita :)
Relaunch - bez stresu i natychmiastowy.
Ciśnienie Bar - C4 posiada 3 ustawienia latawca w tym, więc wszyscy będą szczęśliwi.Wystarczy wybrać preferencje.
Boost / Lift - Ten latawiec ma mnóstwo, i trochę więcej!!!

W sumie - idealny. Jest tylko jedna rzecz. Jeśli masz żonę lub dziewczynę, i ona chcialaby polatac na C4 to proponuję ukryć swój kite gleboko :)))

panek

Post18 lis 2009, 11:16

Dzieki za odpowiedź bardzo dużo fajnych wiadomości.
Nie wiem czy pływałeś na Edge ale jezeli miałbys wybierać to co.
Ja sprzedałem w tamtym roku Sporta 13m. i w tym roku chce kupić też 13m. ale zastanawiam sie co?
C4 czy Edge.
Posiadam 9m i 11 m sporty z tego roku 4 linkowe i jak dla mnie są bardzo dobre ale 13m. chcę kupic inny.
Dzieki za podpowiedź.
Pozdrawiam
J

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 12:21

Po prostu to jest jakies perpetummobile chyba :shock:
To po co te bowy Ozona były w ubieglych latach :?

Raptem zrobili C z pełna charakterystyka Bowa, no jak to sobie amatorzy poczyatja, to chyba zgłupieja :?:

Awatar użytkownika
Cleo

Post18 lis 2009, 13:16

Czesc Panek :)

Edge hmm do modelu RX byl genialny a RX model przestal mi sie podobac dlatego przezucilem sie na Sport +. RX probowalem tylko na jakies 30 min i to caly rok temu wiec nie mam zadnych podstaw do porownywania bo poprostu go nie pamietam.

Zapomnialem dodac do recenzji wielkosci kita. Testowalem 9, 11 i 13 metrow. 13tka sterowala sie jak 11, 11 jak 9 a 9 byla tak sterowna jak 7. Wrazenie bylo poprostu ze steruje mniejszym kitem. Nie ze wzgledy na szybkosc kite. One sa predkie ale ze wzgledu wrazenie.

jezeli masz mozliwosc to przetestuj oba i zobacz ktory bardziej odpowiada twoim oczekiwaniom :) ja stawiam na C4 hehe

Crazy Horse - Ozone testowal i przerabial C4 ponad rok wiec nie tak raptem. Jak ludzie mowia "C" to wszyscy mysla o jedny. X4, Rhino, Scoop...cokolwiek z przeszlosci. Nie. To nie jest starodawny C kite. TO zupelnie inne ujecie. Ozone spedzil wiele czasy planujac, tworzac nowy, udoskonalony C...przetestuj i otworza ci sie oczy na zupelnie inne doznanie.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 15:03

Mi by to przy przez usta to nie przeszło, że Nomad ma taki sam zakres jak crossbow i tak samo wstaje z wody no ale...

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 15:59

Crazy Horse pisze:Mi by to przy przez usta to nie przeszło, że Nomad ma taki sam zakres jak crossbow i tak samo wstaje z wody no ale...

No co ty...
Jak ja napisałem że C maja gorszy zakres - to zostałem tu ostro pojechany.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post18 lis 2009, 16:15

Moc - jeśli chcesz, to jest z czego korzystać (Sporo Smile)). Jeśli chcesz mniej. . . to nie ma problemu. Kite będzie działać tak samo dobrze.
to jest dla mnie contradiction no ale nie mialem latawki w reku. przeicez zaciagniecie Cshape powoduje winde a nie "lekkie" podciagniecie. wydaje mi sie ze uzda do Cshape'a to fajny pomysl przy zwrocie nie ciagniesz za sama koncowke materialu tylko masz kilka punktow przylozenia, mniej sily ale za to pozniejszy response.
natomiast w odwrotna strone to nie dziala ze moc jest mniej - kopyto jest bo jest czasza. :wink:

bart_dr

Post18 lis 2009, 16:48

Cleo
jaki zakres wiatru producent przewiduje na ta 11 stke?

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 16:49

http://kariland.com/wp-content/uploads/img_0260.jpg
przyjrzyj się gdzie widzisz żeby latawiec miał "kilka punktów przyłożenia" na tylnych linkach?
Chyba, że Ty skręcasz głównymi linkami to sorry ... :lol:
więc przy skręcie dalej ciągniesz "za końcówkę materiału"

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post18 lis 2009, 17:04

qwa :lol:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 17:10

W nadchodzącym roku dostępne będą także FUELE 2010 ;) :arrow: http://www.slingshotsports.com/2010-fue ... gory=12706

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 17:45

Uzda w C4 :arrow:

Obrazek

Awatar użytkownika
Cleo

Post18 lis 2009, 21:41

czesc bart. zakres wiatrowy znajdziesz na www.flyozone.com
jezeli chodzi o moje personalne wrazenie to nie mialem problemow utrzymania wysokosci na 11 przy 16 knt :)

hehe Szalony Koniu - tylko to nie jest nomad. Testowalem tez jego przez jakies 30 min I byl Ok:) C4 jest kompletnie inny. Inny od wszystkuch kitow jakimi latales/lataliscie.
IMHO to poprostu rewolucja w projektowaniu C. jednak moje slowa kompletnie nie oddadza tego co ten kite ofiarowywuje i , jak podejrzewam, beda/sa watpliwosci do tego co mowie:).
Przetetujcie go sami I sami wyrobcie sobie na nim opinie :))
pozdro

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 22:41

jaki C-shape? przecierz to jest sle.

Wróć do „Recenzje & Opinie”