Mam Airush Vapor 2008, co prawda dość spory bo 14m.
Wykonanie bardzo dobre, sporo wzmocnień, wszytko tak jak powinno być, nie mam się do czego przyczepić.
Bar 08, prosty i łatwy. Zakres depowera naprawdę spory, dobrze odpuszcza szkwały. Sporo możliwości trymowania i dopasowania pod siebie. Jak na 14m to naprawdę szybki latawiec, bynajmniej najszybszy z wszystkich 14-stek na których miałem okazję pływać. Restart z wody bajka. Trochę gorzej z windą u mnie w tej 14, chociaż podobno mniejsze rozmiary są niczego sobie, ale niestety nie miałem okazji. System bezpieczeństwa na 5 lince (ja taki preferuję), też bez zarzutu, trochę gorzej funkcjonuje przy słabszym wietrze, ale przy takim się go raczej nie używa.
Dość szybko poobdzierała mi się pianka na barze i musiałem wymienić bloczek od depowera, bo ten zastosowany fabrycznie się rozgiął i klinował linkę... a niby roostan... wsadziłem taki chamski z nierdzewki i jest Git.
Myślę, że na 2009 Airush raczej nie zrobił gorszego sprzęta.... generalnie oceniam go dobrze i używam jako słabowiatrowej lokomotywy, bo mocy w nim nie brakuje...
Co do Liquid Force to nie mam doświadczeń z tym modelem