Wiesz, to co napisalam dotyczy sie bardzo szkwalistego wiatru (10-25 knt), do tego offshore, wiec przy powierzchni wody jest tego wiatru duzo mniej niz w gorze. Stad moga byc problemy z restartem. Ale mam doswiadczenie z naprawde duza liczba roznych latawcow na slabym wietrze, no i akurat tym nie jestem zachwycona. Nie mialam okazji plywac na chargerze na normalnym wietrze, tak jak napisalam, ale...
obok jest szkolka Cabrinhi, i podczas gdy oni spokojnie stoja z 5metrowym latawcem w powietrzu, to moja siodemka spada srednio raz na 5 minut, no joke. Do tego tak jak sam napisales, ze na maksa skrociles linki sterujace - ja tez ucze tylko przy maksymalnej mocy, bo inaczej ten latawiec NIE LATA. A to chyba nie jest to czego sie oczekuje? Po to jest depower, aby sobie go ustawiac podle wiatru, a nie jeden setting na cokolwiek co wieje.
Aha, nie mialam w rece 13m, tylko 5m, 7m i 9m.
I jeszcze takie zdanie podsumowujace, latawce sa drogie i dysponujac okreslona suma, na pewno znalazlabym cos lepszego.
Krzaq, jezeli jednak zdecydujesz sie na zakup, sprawdz czy poprzeczka nr 2 i 4 jest doszyta do konca tuby glownej - mam na mysli od wewnetrznej strony. Na pewno mialam taki problem z wszystkimi siodemkami, nie pamietam czy z 9m tez.