Prolimit Kite Waist Pro vs. Mystic Warrior 2

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Kwinto76

Post04 sie 2010, 21:42

Witam wszystkich - jest to mój piewszy post na forum i mam pytanie:
Kto z Was używał obu w/w trapezów i może wypowiedzieć się nt. różnic pomiędzy nimi, wad i zalet obu. Miałem jeden i drugi na sobie ale niestety na sucho więc nie mam opinii jak sprawują się w praktyce.
KK

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post05 sie 2010, 09:35

co do Mystica to wad chyba brak dla mnie idealny trapez...

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post05 sie 2010, 10:59

Miałem prolimita i jest strasznym trapezem. Niewygodny i jakość wykonania słaba. Sprzedałem to badziewie i kupiłem warriora i od tego czasu nie bolą mnie plecy po pływaniu. Lepiej dołóż kasę i bierz mystica.

Kwinto76

Post05 sie 2010, 12:17

Kasa nie jest problem więc odpada jako kryterium wyboru. Tak jak pisałem - miałem na sobie oba ale na sucho - Prolimit wydawał mi się wygodniejszy i lepiej podtrzymujący plecy niz Mystic. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia jednocześnie w tym samym sklepie obu. Stąd pytanie na forum

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 sie 2010, 12:23

fokus123 pisze:Miałem prolimita i jest strasznym trapezem. Niewygodny i jakość wykonania słaba. Sprzedałem to badziewie i kupiłem warriora i od tego czasu nie bolą mnie plecy po pływaniu. Lepiej dołóż kasę i bierz mystica.

Ale to chyba nie mówisz o Hadlow Pro ? Bo to moim zdaniem jest jeden z lepszych trapezów na rynku...Tyle że Mystic jest trochę twardszy ( dla mnie lepiej ), ma lepszy design i niekiedy cenę - dlatego moim zdaniem jest wciąż lepszy od prolimita.

pzdr

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post05 sie 2010, 13:42

przemass pisze:
fokus123 pisze:Miałem prolimita i jest strasznym trapezem. Niewygodny i jakość wykonania słaba. Sprzedałem to badziewie i kupiłem warriora i od tego czasu nie bolą mnie plecy po pływaniu. Lepiej dołóż kasę i bierz mystica.

Ale to chyba nie mówisz o Hadlow Pro ? Bo to moim zdaniem jest jeden z lepszych trapezów na rynku...Tyle że Mystic jest trochę twardszy ( dla mnie lepiej ), ma lepszy design i niekiedy cenę - dlatego moim zdaniem jest wciąż lepszy od prolimita.

pzdr

Moja subiektywna opinia odnosi się do prolimita z 2008 i warriora len10 2009

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post06 sie 2010, 08:46

No to polecam przepłynąć się w modelu sygnowanym przez Hadlowa ( chyba już go nie robią ) ...i pozostać przy warriorze :wink:

Wróć do „Recenzje & Opinie”